colorfabb pa cf low warp landscape format

ColorFabb maxar vidhäftningen med nytt material

Mattias KristianssonMaterial

colorfabb pa cf low warp landscape format
PA-CF Low Warp är en ny kolfiberförstärkt polyamid från materialtillverkaren Colorfabb med en unik sammansättning som gör att det fäster bättre på icke-uppvärmda byggplattor. Filamentet har en hög draghållfasthet och slagtålighet, vilket ger den samma mekaniska egenskaper som PA6.

Med PA-CF Low Warp ger sig Colorfabb in på området polyamid. Och man gör det med den anrika tyska materialspecialisten Lehvoss Group, ett företag med över hundra år på nacken och ett pärlband av innovationer genom flera decennier.

PA-CF Low Warp tål värme upp till 120 grader celsius utan att egenskaperna påverkas. Materialet kan användas med 3d-skrivare som klarar 260 grader celsius. Då kolfiber sliter ut ett vanligt munstycke snabbare än ett ej förstärkt filament, rekommenderas att man använder ett Olsson Ruby-munstycke till PA-CF Low Warp. Just denna kombination har också testats i Colorfabbs labb i Nederländerna.

– Möjligheten att skriva ut med industriellt inriktade material på desktopskrivare kan vara utmanande, säger Ruud Rouleaux, vd, Colorfabb. Men vi har sett att PA-CF Low Warp presterat väl och har utmärkta egenskaper i våra tester med flertalet 3d-skrivarmodeller.

Köp Colorfabb PA-CF Low Warp

PA-CF Low Warp är en kolfiberförstärkt plast med en unik sammansättning av polyamider som gör att det fäster bättre på ouppvärmd byggplatta. Finns i 1,75 eller 2,85 mm. 680 SEK exkl. moms, 850 SEK inkl. moms.

GÅ TILL BUTIK