Form Wash & Form Cure

Kompletta system från formlabs för efterbehandling av SLA-utskrifter. NU även i större format

Form Wash / Wash L

Alla SLA-utskrivna delar måste tvättas efter utskrift för att avlägsna alla rester av ohärdat resin. Form Wash automatiserar denna process och ger dig släta, rena delar av hög kvalitet varje gång.

När tvätten är klar lyfts delarna ur tanken för att lufttorka, vilket undviker overdriven exponering till det rengörande lösningsmedlet och på så sätt minimerar risken att de utskrivna delarna blir skeva eller får försämrad ytfinish.

Form Cure / Cure L

Efterhärdning av SLA-utskrifter är nödvändigt för att materialet ska uppnå sina maximala mekaniska egenskaper samt eliminera den klibbiga ytan som är en effekt av ohärdade rester av resin.

Med Form Cure blir efterhärdningen mycket enkel, delarna placeras i en kammare utrustad med värmare och kraftfulla UV-ljus. Processen styrs enkelt enligt vilket material som använts då alla material har lite olika härdningstider.


Form Wash L


Form Wash L är en helautomatisk tvättenhet för tvättning av stora delar eller många små. Anpassad för att kunna tvätta en hel byggvolym från Form 3L, eller två stycken byggvolymer från Form 3 med hjälp av den inkluderade adaptern.

Den integrerade lösningsmedelsmonitorn hjälper dig upprätthålla maximal rengöringsprestanda genom att meddela när det är dags att byta ut lösningsmedlet i tanken.

Form Cure L


Form Cure L använder två stycken 500W värmare och kraftfulla UV-ljus tillsammans med ett reflekterande inre hålrum och en snurrplatta i glas för att ge en konsekvent och högintensiv härdning.

Oavsett om det är för stora utskrifter eller högkapacitetsproduktion av mindre delar, kan Form Cure L användas tillsammans med alla dina Formlabs SLA 3D-skrivare.


wc l grey 1500x1000 1
form wash cure ls

Form Wash


Anpassad för tvättning av mindre utskrifter, med en maximal kapacitet på en full byggvolym från Form 2 eller Form 3. Flytta byggplattformen direkt från skrivaren till Form Wash, och med ett knapptryck är den igång. Den inbyggda hygrometern varnar när lösningsmedlet måste bytas, som vanligtvis räcker till ca 70 utskrifter.

Form Cure


Genom att använda 13st högeffektiva lysdioder med 405nm våglängd så håller Form Cure nere energiförbrukningen och eliminerar på samma gång behovet av lampbyten. Härdningen påverkas både av tid och temperatur, ställ in den önskade tiden och temperaturen så sköter Form Cure resten. Anpassad för användning med Form 2 eller Form 3.

Form Wash + Cure Förenklar din arbetsprocess


Presentation av Form Wash + Form Cure

Professionell 3D-Printing blev just enklare!


kontakta oss

Vill du bli kontaktad av oss för mer info eller offert, vänligen fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.