mfevent1

Föreläsning om nyttan med fiberförstärkta 3d-utskrifter

Mattias Kristianssonevent

mfevent1 1
Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall. Amerikanska 3d-skrivartillverkaren Markforged och deras unika teknik med förstärkning i kol- eller glasfiber ger egenskaper fullt jämförbara med aluminium – men med avsevärt lägre vikt och produktionskostnad.

Den 20 juni har du chansen att lära dig mer om fiberförstärkta 3d-utskrifter för allt från prototyper till serietillverkning på 3DVerkstans kostnadsfria after work. På plats är bland annat Markforgeds europachef Rob Keogh för att besvara frågor.

Under en eftermiddag/kväll får du som är verksam inom tillverkande industri kunskap om hur Markforgeds  teknik för förstärkta utskrifter fungerar och hur företagets 3d-skrivare kan användas i industriell tillverkning.

Hos 3DVerkstan kommer Patrik Rosén, teknisk säljare med fokus på Markforged, att tillsammans med Speedlab Racing Team förklara hur tekniken exempelvis kan används inom racingvärlden för att snabbt förändra och förbättra Sveriges snabbaste racerbil.

Plats
Vår after work hålls på 3D Meetup Center på Rehnsgatan 16 i centrala Stockholm (t-bana Rådmansgatan). Observera att det är dörren till vänster om porten Rehnsgatan 16 om du kommer från Sveavägen. Här finns även en stor utställning med 3d-utskrivna föremål från branscher som skola, arkitektur, industri, fordon & flyg samt medicinteknik.

Datum & tid
Onsdagen den 20 juni klockan 16-19.

Föreläsningar

17.30-18.00
Rob Keogh, europachef, Markforged

18.00-18.15
Patrik Rosén, teknisk säljare MarkForged, 3DVerkstan

18.15-18.30
Michael Karpers, Teamchef, Speedlab Racing Team

Mat & dryck
Under kvällen serverar vi matigare tilltugg (veg finns) och dryck (läsk/vatten, öl eller vin).

Läs mer om Markforgeds 3d-skrivarlösningar Mark Two och Markforged X7.Det här eventet har redan varit. Läs våra senaste nyheter »här.«dela denna nyhet

läs mer om markforged


MARKFORGED X7
PRESTANDA OCH KVALITET FÖR INGENJÖRER
Läs mer

mark2

MARKFORGED MARK 2
FIBERFÖRSTÄRKNING I DESKTOPFORMAT
Läs mer