Markforged X7

Kategori:
Begär offert

Beskrivning

MARKFORGED X7
PRESTANDA FÖR INGENJÖRER
Markforged X7 är byggd från grunden med fokus på tillförlitlig prestanda, överlägsen kvalitet och precision. Det här är en industriell plattform med en lagerhöjd på 0,05 mm och en byggvolym på 330 x 270 x 200 millimeter. Det är 2,5 gånger större än Markforgeds desktopmodell Mark Two. X7 använder fiberförstärkningstekniken Continuous Fiber Fabrication, som bygger med kolfibermaterialet Onyx och förstärker med kolfiber, kevlar eller glasfiber.

JÄMFÖRBAR MED ALUMINIUM
Komponenter utskrivna med Markforgeds unika förstärkningsteknik Continuous Fiber Fabrication, CFF, är lika starka som 6061 aluminium, men 40 procent lättare. Utskrifter perfekta för produktionsverktyg, griparmar, slutprodukter och maskindelar.

50X SNABBARE, 20X LÄGRE PRIS
Ersätt traditionellt tillverkade aluminiumkomponenter med utskrifter direkt från skrivaren. Dina komponenter är redo för användning när de är utskrivna och kostnaden är en bråkdel jämfört med fräsning eller annan traditionell tillverkningsmetod.

CONTINUOUS FIBER FABRICATION
UNIK METOD FÖR MAXIMAL STYRKA
Markforged X7 använder Continuous Fiber Fabrication, en patenterad teknik för att förstärka din utskrift med kolfiber, kevlar eller glasfiber. Förstärkningen optimeras i programvaran Eiger, som beräknar hur mycket förstärkning komponenten behöver och var den ska placeras. Dubbla skrivhuvuden deponerar plastmaterial från ett huvud och förstärkningsfiber från det andra med hög precision. Det ger robusta komponenter med mycket hög hållfasthet i förhållande till densitet.

LASERPRECISION
FÖR PERFEKTA UTSKRIFTER
Den inbyggda lasermätaren i Markforged X7 scannar automatiskt byggplattan med en noggrannhet på ner till 1 mikrometer, för att generera en avvikelsebild av utskriftsytan. Mätningarna garanterar ett perfekt avstånd mellan skrivhuvud och utskrift och perfekta toleranser. Den aktiva lasermätningen vid utskriftens start gör att du alltid får ett perfekt första lager. Det är även möjligt att efter lasermätning göra en kontrollmätning av exempelvis diameter på hål.

MARKFORGED X7: MATERIAL

PLASTMATERIAL
Onyx

Polyamid-baserad kolfiberkomposit med små mikroskopiska kolfiber. 1,4 gånger starkare än ABS.

Böjhållfasthet 81 MPa
Draghållfasthet 36 MPa
Elasticitetsmodul 2,9 GPa

FÖRSTÄRKNINGSMATERIAL

Glasfiber
Böjhållfasthet 210 MPa
Draghållfasthet 590 MPa
Elasticitetsmodul 22 GPa

Kolfiber
Böjhållfasthet 470 MPa
Draghållfasthet 700 MPa
Elasticitetsmodul 51 GPa

Kevlar
Böjhållfasthet 210 MPa
Draghållfasthet 590 MPa
Elasticitetsmodul 22 GPa

Innehåller:
1 x Mark X5 3D-skrivare
1 x 800cm3 Onyx filament
1 x 50cm3 Fiberglass filament
1 x 150cm3 Carbon fiber
1 x 50cm3 kevlar
1x 50cm3 High temp fiberglass
3 x CFF quick-change nozzle
3 x FFF quick-change nozzle
1 x True bed build plate
1 x Laser assisted calibration
1 x 50 Micron resolution
1 x Material scale
Eiger software

×

Begär offert