add architect

Svenskutvecklat material för arkitekter

Mattias KristianssonMaterial

add architect

Nu börjar vi på 3Dverkstan sälja svenska materialutvecklaren add:norths nya arkitektmaterial, add:architect Textura.

Detta unikt matta HT-PLA-baserade material i färgen "Matte White" är det optimala estetiska filamentet för arkitekter på alla nivåer. Fler färger kommer i framtiden.

– Add:architect är lättprintat, lätt att efterbearbeta och färgsätta med de flesta typer av färger, säger Nils Åsheim, vd, add:north.

Växtfiberfyllnaden, som skapar den matta ytan, gör även att lagren knappt blir synliga, utan att kompromissa på detaljrikedomen i utskriften.

En av de som redan testat add:architect Textura är Sweco-arkitekten och 3d-skrivarexperten Stefania Dinea.

– De första intrycken efter att ha testat add:architect Textura är att materialet inte kräver några särskilda inställningar jämfört med andra PLA-material, säger Stefania Dinea.

– Ytfinishen är matt och texturen påminner om strukturen hos illustrationspapper. Det öppnade för nya möjligheter med 3d-utskrifter, och jag kunde skissa på den utskrivna komponenten med blyerts eller akvarellfärg. Ett enkelt sätt att skräddarsy visualiseringen av mina idéer.

MER INFORMATION

En rulle add:architect Textura ligger på 750 gram och kostar 449 kr inkl moms. Materialet finns i två diameterstorlekar, 1,75 respektive 2,85 millimeter. Utskriftsinställningar: • Munstycke: 205-215 grader celsius • Byggplatta: Upp till 60 grader celsius

KÖP NU

dela denna nyhet