Formlabs Fuse1+ 30W samt Nylon 11 CF

Lotta Lindblad Formlabs, produktnyhet

Formlabs har idag lanserat den nya Fuse 1+ 30W SLS-skrivaren samt nya materialet Nylon 11 Carbon Fiber

Den första skrivaren som gjorde SLS 3D-utskrift av industriell kvalitet tillgänglig, har precis fått en uppgradering. Formlabs introducerar den nya Fuse 1+ 30W SLS-skrivaren, för nästan dubbelt så snabba utskrifter av hög kvalitet.

Med en ny, kraftfullare 30-watts laser, samt ett förbättrat galvanometersystem uppnår Fuse 1+ 30W-skrivaren konsekvent och överlägsen detaljkvalitet med snabbare hastighet. Oavsett om du vill producera en funktionell prototyp eller hundratals slutprodukter.

Dessa egenskaper tillsammans med ett nytt förbättrat pulverhanteringssystem, gör att Fuse1+ öppnar upp möjligheten för helt nya material. Först ut är Formlabs första kolfiberfyllda material Nylon 11 CF, med egenskaper som är perfekta för mekaniska applikationer som kräver både hög styvhet och styrka för att klara upprepade stötar, samt en ytfinish man kan förvänta sig av SLS-tekniken. Fuse1+ är kompatibel med de tidigare släppta materialen Nylon 12, Nylon 12 GF samt Nylon 11 och fler material väntas inom kort. 

SLS-tekniken innebär att en laser med högsta precision sammansmälter nylonpulver för att skapa detaljerade och robusta 3D-utskrifter. Tekniken tillåter också användaren att skapa komplexa och stabila hopsättningar. Med en byggvolym på hela 165 x 165 x 320 mm är Fuse 1+  kapabel att hantera större utskrifter, men även flera utskrifter på en gång. Eftersom utskrifterna inte har ett behov av supportstrukturer kan flera delar få plats i byggkammaren vilket även effektiviserar efterbehandlingen. 

Fuse 1+ kompletteras som sin föregångare med Fuse Sift - den kompletta återvinningsstationen som tar till vara på det överblivna pulvret i efterbehandlingsprocessen. Med hjälp av den kan man skriva ut med upp till 70 % återvunnet pulver vilket gör systemet till en hållbar lösning med reducerat svinn. Fuse Sift tillhandahåller rengöring av detaljerna efter utskrift, pulveråtervinning, extra byggkammare och mixning. Detta gör den till enheten med flest olika användningsmöjligheter som finns tillgänglig på SLS-marknaden.

Fuse1+ 30W kommer att finnas tillgänglig för leverans från september, men kan förbokas redan idag hos oss.

Kontakta oss för offert.

FYLL I FORMULÄRET OM DU ÖNSKAR OFFERT, KONTAKT ELLER DEMO