img 0137

Flera lanseringar på årets TCT Show

Mattias Kristianssonbranschnytt

img 0137
I slutet av september ställde vi på 3DVerkstan ut på den stora brittiska 3d-printmässan TCT Show med vårt varumärke Olsson Ruby.

En av de stora nyheterna som vi släppte på mässan var vårt nya munstycke för högtemperatursmaterial, Olsson Ruby High Temp. Den är framtagen för filament med en smältpunkt på upp emot 500 grader, till exempel PEEK.

På TCT Show lanserade även Ultimaker sitt nya skrivhuvud, print core, CC Red, utvecklat för Ultimaker S5. Som munstycke i detta skrivhuvud använder man Olsson Ruby 0.6. CC Red är utvecklat för att skriva ut med abrasiva kompositmaterial, som sliter på vanliga mässingsbaserade munstycken.

Ett annat företag som också använder Olsson Ruby i sina 3d-skrivare är brittiska CEL. Deras skrivarmodell CEL Robox kan bland annat fås med Olsson Ruby-munstycke. Det är också grundtanken bakom denna skrivarmodell, menar Chris White, designingenjör på CEL.

– En viktig aspekt när vi utvecklade Robox är att skrivhuvudena ska vara utbytbara. Det ska också gå snabbt och vara enkelt.

– När vi började utveckla Robox-modellen var målgruppen konsumenter, men i takt med att desktop-skrivarmarknaden rör sig mot industriell användning ökar också efterfrågan på industriella kompositer och därför är vårt samarbete med Olsson Ruby och 3DVerkstan extra viktigt.


dela denna nyhet