Webinar: Att starta och driva 3D-printcenter för sjukhus och medicintekniska verksamheter

Dennis Söderlund Okategoriserat


Arbetar du inom sjukvård eller medicinteknik? Missa inte chansen att lära dig mer om additiv tillverkning.

Under kriser som nu under covid-19-pandemin kan ny teknik vara ett stöd i verksamheten, något som också påvisat stor nytta de senaste månaderna: 3D-printade skyddsvisir, adaptrar till andningsutrustning och provtagningspinnar är bara några av alla exempel runtom i Sverige. Två erfarna aktörer på området och som byggt upp egna center är Skånes Universitetssjukhus 3D-printcenter samt Uppsala universitets 3D-printcenter (U-PRINT).

Verksamhetsansvariga vid centren berättar om hur de har byggt upp sina 3D-printcenter och visar med exempel på applikationer med kliniskt värde både i kristid och för normal verksamhet. U-PRINT bedriver dessutom forskningsstödjande verksamhet med fokus på Life Science-applikationer där 3D-printing spelar en central roll. För båda verksamheterna sker ett tätt arbete tillsammans med kliniker.

Vi på 3DVerkstan berättar kort om de typer av utrustningar och startpaket som våra kunder inom sjukvård och medicinteknik använder kopplat till olika typer av applikationer.

Vi representerar ett flertal ledande tillverkare av 3D-skrivare - bland annat Formlabs, Ultimaker, MarkForged och miniFactory.

Erik Cederberg, chefsingenjör på 3DVerkstan berättar även kort om faceshield.nu, de ansiktsskydd som nu 3D-printats i miljoner över världen under Covid-19-pandemin.

Gäster: Einar Heiberg, Lektor, föreståndare, 3D-printcenter, Skåne Universitetssjukhus

Olle Eriksson och Adam Engberg, U-PRINT 3D-printcenter, Uppsala Universitet

Erik Cederberg, 3DVerkstan

Patrik Rosén, säljchef 3DVerkstan

Daniel Ljungstig, VD 3DVerkstan

OM 3DVERKSTAN


3DVerkstan är en starkt drivande kraft för additiv tillverkning i Sverige och Skandinavien. Med ett kunskapsbaserat team på 20 personer så använder vi, utmanar och utvecklar dagens 3D-printtekniker och användningsområden tillsammans med våra kunder.

Kunskap är det grundläggande element som placerar 3DVerkstan i framkant som leverantör av 3D-teknik och våra anställda är alla experter inom sina områden. Genom att erbjuda skräddarsydda kurser inom hårdvara, mjukvara och design för 3D-teknik, har vi hjälpt många företag på väg in i en digital transformation.

Genom nära samarbeten med industriledande 3D-skrivarföretag som Ultimaker, Formlabs, Markforged säkerställer vi produktkvalitet såväl som service och support. Vi har under årens lopp arbetat med ett stort antal tekniker och företag samt med många olika typer av modeller och material.

Vi håller AM/3D-printing-konferenser och event i vårt unika showroom/mötesplats 3D Meetup Center i centrala Stockholm. Där visar vi även upp aktuell 3D-printteknik och tillämpningar från vårt globala nätverk av teknik- och affärspartners.

dela denna nyhet