HP kopplar sin 3d-scanningsteknik till Ultimaker

Lotta Lindblad branschnytt

Ultimaker har inlett ett samarbete med HP, vilket innebär att företagets programvara för 3d-scannrar kommer att vara integrerat med Ultimaker Cura. Detta förenklar arbetsflödet markant när det kommer till att skriva ut scannade objekt från HP:s Sprout och 3D Structured Light Scanner Pro S3.

Denna integration är ytterligare ett exempel på det ökande antalet applikationer som nu är kompatibla med Ultimaker Cura. För att säkerställa ett smidigt arbetsflöde från CAD till PLM system har Ultimaker redan skapat integrationer med bland annat Siemens NX och SolidWorks.

– Genom att tillåta andra parter, såsom HP, att integrera med Ultimaker Cura i sitt arbetsflöde, öppnas det upp helt nya möjligheter för konsumenter och yrkesverksamma att till fullo utnyttja 3d-tekniken, säger Paul Heiden, Senior Vice President Product Management hos Ultimaker. Integrationen med HP:s marknadsledande programvara för 3d-scanners, bidrar stort till ett professionellt användande av 3d-skrivare i desktopsegmentet och vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder detta genom vårt samarbete med HP.

– Integrationen med Ultimaker Cura är ett resultat av att vi sett ett ökat behov från marknaden av att väva in 3d-teknik i professionella arbetsflöden, berättar Frans Rintjema, Managing Director Immersive Computing hos HP.Samarbetet med Ultimaker möjliggör för kunder att kombinera scanners och desktop 3d-skrivare och på så sätt ersätta föråldrade delar, och addera värde i både professionell -och utbildningsmiljö.