Precise PLA — Nytt material till Markforged

Dennis Söderlund Markforged, Material


Vi är nu glada att kunna meddela att Markforged lägger till den egna Precise PLA till sin materialportfölj! Det är nu ännu enklare att skapa prototyper, anpassade verktyg och tillverka delar för slutanvändning, allt på en plattform.

Precise PLA är Markforged specialiserade version av den populära plasten Polylactic Acid (PLA), den kallas Precise eftersom att den är finjusterad för att användas på Markforged platform med hög exakthet. Resultatet av detta är att du får ut delar som ser ut och fungerar som de ska, varje gång.

Markforged plattform är nästintill oslagbar för att skriva ut höghållfasta verktyg, fixturer och vissa slutanvändningsdelar, men de specialiserade material såsom Onyx kan vara överdrivna för enklare prototyper, passformskontroller och konceptmodeller. Med Precise PLA blir det möjligt att validera koncept och testa delarna mycket mer effektivt i en pålitlig process där alla utskrifter följer samma kvalitetsstandard.

Precise PLA är tillgängligt för Mark Two (Gen 2) och Onyx Pro (Gen 2). Senare i år blir det även tillgängligt för skrivarna i industri-serien. Materialet finns tillgängligt i åtta färger: gul, röd, orange, grön, blå, grå, svart och vit. Vi förväntas få in materialet i lager inom kort.

Är du intresserad av att prata mer med oss om Markforged?

Fyll i din mejl nedan så kontaktar vi dig.