NYTT MJUKT FILAMENT FRÅN COLORFABB MED UNIK TEKNIK

Dennis Söderlund Material, produktnyhet


Varioshore TPU är det senaste innovativa filamentet från ColorFabb. På temperaturer mellan 200-250°C börjar materialet skumma och expandera till ungefär 1.4-1.6 gånger dess ursprungliga volym. Materialet kan skrivas ut på flöden mellan 60-70% för att kompensera för den aktiva skumningen vilket ger väldigt mjuka komponenter. Mellan 190-200°C skrivs materialet ut med en hårdhet på shore 92A utan de skummande egenskaperna.

Tack vare detta är materialet inte begränsat till en hårdhet, densiteten styrs genom att ändra temperatur och flöde, även i olika delar av samma utskrift. Materialet producerar en matt finish med väl dolda lagerlinjer och en mjuk taktil känsla.

ColorFabb har tidigare använt denna aktiva skumteknolog i deras lättviktsmaterial LW-PLA, där det nästan går att halvera vikten genom att kontrollera materialets densitet. Viktminskningen för Varioshore är inte lika distinkt men ändå märkbart lägre än många andra TPU-material. För applikationer där vikt är en avgörande faktor kan det vara klar fördel.

I våra initiala tester av materialet har vi noterat att filamentet är väldigt lättanvänt jämfört med andra mjuka material, även med skrivare som använder Bowden extruder. Vi är väldigt nöjda med utskriftskvaliteten som Varioshore uppnår.

Kika även in i vår outlet där vi säljer mängder med filament till sänkt pris.


se alla våra filament här