Medit Solutionix/INdustrial
Lättanvända 3D-scanners för industribruk

Vi är ensamma och stolta återförsäljare i Sverige för 3D-scannrar från sydkoreanska Medit. De har under 17 år tillverkat 3D-scannrar för dental och smyckes-industrin, och har nu lanserat sin produktlinje med 3D-scannrar anpassade för industriell användning, främst analys och reverse engineering.

Medit Solutionix konkurrerar med några av de bästa märkena när det gäller noggrannhet och tolerans, men överträffar många när det gäller användarvänlighet och snabbhet. Prisläget ligger också strax under de största konkurrenterna vilket gör Solutionix till en intressant produkt på marknaden. Som återförsäljare bistår vi självklart även med installation, introduktion och utbildning. Kontakta oss om du vill veta mer eller få en offert.


BEGÄR OFFERT
MER INFO
Enkel, snabb, tidseffektiv scanning

Med dessa scannrar blir scannings-processen tidseffektiv och du behöver inte vara expert för att använda den automatiserade scannings-processen i mjukvaran eZScan.

Snabbare, mer prisvärd med bibehållen kvalitet

Om ni letar efter en lösning för 3D-scanning så bör ni ta en titt på Solutionix. Med en prestanda på samma nivå som många  dyrare mjukvaror men med en avsevärt enklare process för insamling av data/scanning medger Solutionix produkter en effektivare process för att digitalisera modeller för reverse engineering eller analys.

Solutionix C500

SNABB, ENKEL/AUTOMATISERAD SCANNING AV STÖRRE FÖREMÅL MED MAXIMAL NOGGRANNHET

Solutionix C500 bjuder på en problemfri och enkel 3D-scanningsprocess. Du behöver inte vara raketforskare för att hantera denna 3D-scanner. Enkel kalibreringsprocess med hjälp av en kalibreringsplatta som placeras på bas-plattan.

 • 5.0 MP-KAMEROR, BLÅ LED (EJ KÄNSLIG FÖR OMGIVANDE LJUS)
 • MAXAREA FÖR 3D-SCANNING: 90 / 175 / 350 / 500 MM (DIAGONALEN AV AREAN)
 • PUNKTAVSTÅND: 0.028 / 0.056 / 0.11 / 0.157 MM
 • NOGGRANNHET: 0.010 / 0.015 / 0.020 / 0.030 MM
 • INTERFACE: USB 3.0 B TYPE
 • TILLBEHÖR: 3-AXIS TURNTABLE (2 ROTATION / 1 SWING)
Solutionix D500

SNABB, AUTOMATISERAD 3D-SCANNING FÖR SMÅ DETALJER OCH HÖG DETALJNIVÅ

Solutionix D500 är en 3D-scanner riktad mot den professionella marknaden, designad för att scanna små föremål med komplexa former och extremt fina detaljer. Exempelvis ringar, smycken och mekaniska delar/detaljer som kräver en extremt detaljnivå och högsta precision.

 • 2.0 MP-KAMEROR, BLÅ LED
 • MAXAREA FÖR SCANNING 120MM (DIAGONALEN AV AREAN)
 • PUNKTAVSTÅND 0.056 MM
 • NOGGRANNHET: 0.010 MM
 • INTERFACE USB 3.0 B TYPE
Solutionix D700

SNABB, AUTOMATISERAD 3D-SCANNING FÖR SMÅ DETALJER OCH HÖG DETALJNIVÅ

Solutionix D700 är storebror till D500 med ytterligare upplösning på kamerorna vilket gör att D700 är ännu bättre på att fånga de mest extrema detaljerna. Även den riktad mot den professionella marknaden, kanske den mest optimala scannern för smyckesdesigners och juvelerare.

 • 6.4 MP-KAMEROR, BLÅ LED
 • MAXAREA FÖR SCANNING 100MM (DIAGONALEN AV AREAN)
 • PUNKTAVSTÅND 0.029 MM
 • NOGGRANNHET: 0.010 MM
 • INTERFACE USB 3.0 B TYPE

Detaljer, texturer, flexibilitet


Solutionix uppfyller alla önskemål och krav. Med en kapacitet att scanna föremål på extrem detaljnivå upp till större objekt (500mm diagonal) samt möjlighet att samla in högupplöst texturdata gör att vi enkelt kan hjälpa till att hitta rätt scanner för dig och er verksamhet.

NÄR DU BEHÖVER SCANNA OBJEKT MED EN EXTREM DETALJNIVÅ

Solutionix D700 klarar av extrema detaljnivåer i klass med mer kostsamma laserbaserade scannrar. Blå-led-tekniken gör att scannings-processen går snabbt och smärtfritt. En punkttäthet ner till 0.029 mm och en noggrannhet på ner till 0.010 mm säkerställer att smycken samt mekaniska/elektroniska komponenter scannas på ett korrekt sätt.

HÖGUPPLÖSTA TEXTURER I FÄRG

Den senaste tekniken fångar fina färgtexturer från scanningen utan behovet av en extra kamera för texturer. Användaren kan själv styra vilket slutresultat som önskas beroende på objektets färg, med mera. 

OBJEKTIV BEROENDE PÅ OBJEKT

Solutionix C500 kommer med dubbla högupplösta kameror som maximerar kvaliteten på scan-datat. C500 erbjuder också användaren att använda en av fyra olika linser beroende på hur stor yta som ska scannas (90, 175, 350, 500 mm). Ska man scanna ett litet föremål så använder man linsen för den lilla scan-ytan osv. Tillsammans med den roterbara basplattan maximeras kvalitet och automatisering i scannings-processen.

SNABB, ENKEL AUTO-SCAN FÖR ALLA ANVÄNDARE
TA300+ till Solutionix C500


Tillbehöret TA300+ är optimerat för automatisk scanning av små till medelstora objekt. Rotationsplattan kan hantera objekt upp till 10 kilo i vikt och 380 x 320 mm i storlek. Tack vare den kompakta designen är det inga problem att sätta upp och arbeta med C500 samt T300+ i trånga utrymmen, en area om ca 0,5 m2 räcker.

 • ROTATION AXIS : MÖJLIGGÖR ± 180° RÖRELSE
 • ROTATION (BASE) AXIS : MÖJLIGGÖR ± 175° RÖRELSE
 • SWING AXIS : MÖJLIGGÖR ± 40° RÖRELSE

ENKEL OCH INTUITIV MJUKVARA FÖR INSAMLING AV DATA


Medföljande ezScan för insamling av scan-data är ett mycket enkelt och intuitivt program som vem som helst kan hantera. Inled med en grov helautomatiserad scanning. Låt basplattan göra sitt jobb.

När första grov-scanningen är gjord och du upptäcker områden som saknar data, dubbelklicka på dessa och den roterande basplattan ställer sig rätt och scannern samlar sedan in ny data för att täppa till hålet.

Om flera scanningar måste göras för att exempelvis få med botten av ett objekt finns enkla och snabba verktyg för att göra en alignment. Repair, Cleanup, Remesh och decimerings-verktyg finns självklart också i programmet.

När scanningen är genomförd kan du ta din mesh vidare till mjukvaror som t ex Geomagic Design X för reverse engineering eller Geomagic Control X för mätanalys.

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på produkter från Medit, så återkommer vi snarast.