Markforged x7
PRESTANDA FÖR INGENJÖRER


Markforged X7 är byggd från grunden med fokus på tillförlitlig prestanda, överlägsen kvalitet och precision. Det här är en industriell plattform med en lagerhöjd på 0,05 mm och en byggvolym på 330 x 270 x 200 millimeter. Det är 2,5 gånger större än Markforgeds desktopmodell Mark Two. X7 använder fiberförstärkningstekniken Continuous Fiber Fabrication, som bygger med kolfibermaterialet Onyx och förstärker med kolfiber, kevlar eller glasfiber.


BEGÄR OFFERT
MER INFO
jämförbar med aluminium

Komponenter utskrivna med Markforgeds unika förstärkningsteknik Continuous Fiber Fabrication, CFF, är lika starka som 6061 aluminium, men 40 procent lättare. Utskrifter perfekta för produktionsverktyg, griparmar, slutprodukter och maskindelar.

50x snabbare, 20x lägre pris

Ersätt traditionellt tillverkade aluminiumkomponenter med utskrifter direkt från skrivaren. Dina komponenter är redo för användning när de är utskrivna och kostnaden är en bråkdel jämfört med fräsning eller annan traditionell tillverkningsmetod.

Continuous Fiber Fabrication
Unik metod för maximal styrka


Markforged X7 använder Continuous Fiber Fabrication, en patenterad teknik för att förstärka din utskrift med kolfiber, kevlar eller glasfiber. Förstärkningen optimeras i programvaran Eiger, som beräknar hur mycket förstärkning komponenten behöver och var den ska placeras. Dubbla skrivhuvuden deponerar plastmaterial från ett huvud och förstärkningsfiber från det andra med hög precision. Det ger robusta komponenter med mycket hög hållfasthet i förhållande till densitet.

Laserprecision
för perfekta utskrifter


Den inbyggda lasermätaren i Markforged X7 scannar automatiskt byggplattan med en noggrannhet på ner till 1 mikrometer, för att generera en avvikelsebild av utskriftsytan. Mätningarna garanterar ett perfekt avstånd mellan skrivhuvud och utskrift och perfekta toleranser. Den aktiva lasermätningen vid utskriftens start gör att du alltid får ett perfekt första lager. Det är även möjligt att efter lasermätning göra en kontrollmätning av exempelvis diameter på hål.

MARKFORGED X7: Material


Plastmaterial

Onyx

Polyamid-baserad kolfiberkomposit med små mikroskopiska kolfiber. 1,4 gånger starkare än ABS.

Böjhållfasthet 81 MPa

Draghållfasthet 36 MPa

Elasticitetsmodul 2,9 GPa

Förstärkningsmaterial

Glasfiber

Böjhållfasthet 210 MPa

Draghållfasthet 590 MPa

Elasticitetsmodul 22 GPa


Kolfiber

Böjhållfasthet 470 MPa

Draghållfasthet 700 MPa

Elasticitetsmodul 51 GPa


Kevlar

Böjhållfasthet 210 MPa

Draghållfasthet 590 MPa

Elasticitetsmodul 22 GPa

Lokal lagring

Ritningar och data lagras lokalt hos er, för utökad säkerhet.
• Utökad säkerhet
• Regelbundna uppdateringar

Lokal installation

För de högsta säkerhetskraven för bland annat försvarsindustri och extra känslig verksamhet.
• Högsta säkerheten
• Årliga uppdateringar

Eiger
Säker & dynamisk programvara


Eiger är en programvara utvecklad från grunden av Markforged för att optimera dina 3d-utskrifter och samtidigt vara enkel att handha. Här finns olika alternativ finns för att bäst möta organisationens behov.

Arbeta i molnet

Samarbeta smidigt i organisationen och skriv ut från vilken dator som helst till era nätverksuppkopplade Markforged 3d-skrivare var som helst i världen.
• Säkerhetsrevisioner
• Regelbundna uppdateringar
• Tvåfaktorsautentisering
• Single Sign On
• Nätverksutskrift

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på Markforged X7, så återkommer vi snarast.


Ditt namn*

Ja tack