Onyx ESD. Spännande nytt ESD-skyddat material till Markforged

Dennis Söderlund Markforged, Material


Vi är glada över att få presentera det senaste spännande tillskottet till Markforged utbud av kompositmaterial.

Elektrostatiska urladdningar (ESD) är det plötsliga flödet av elektricitet mellan två elektriskt laddade föremål orsakade av kontakt, en elektrisk kortslutning eller dielektrisk nedbrytning. Statisk elektricitet är ett mycket stort problem inom elektroniktillverkning som kan leda till att elektroniska komponenter skadas eller blir helt förstörda.

Markforged Onyx ESD är ett ESD-säkert material med liknande mekaniska egenskaper och ytfinish som dess basmaterial Onyx och är även förstärkningsbart med kontinuerliga fibrer för att uppnå 10 gånger högre styrka jämfört med många andra ESD-säkra plaster. Med Markforged industriserie och Onyx ESD garanteras konsekvent, förutsägbar och noggrant kontrollerad ytresistens som minimerar uppbyggnaden av elektroner och kontrollerar flödet av elektronerna så det är förutsägbart.

ESD-säkra material och certifieringar av antistatiska egenskaper är oftast ett grundläggande krav i en produktionslinje för elektroniska komponenter. Onyx ESD uppnår de flesta industriella kraven och har en optimal ytresistens för att minimera risken för statiska urladdningar och således skydda känsliga kretsar. Förutom att Onyx ESD kan användas för att motverka skador i elektroniska komponenter kan de antistatiska egenskaperna även minska damm- och smutsansamlingar i känsliga områden.

Markforged Onyx ESD kan med fördel användas till:

  • Fixturer för testning av elekroniska komponenter, geometrisk komplexitet kan minimera monteringstider och öka testningseffektiviteten.
  • Monteringsbrickor för kretskort, byt ut delar och anpassa passformen utan att begränsas av ledtider och beställningskvantiteter
  • Skyddande kapslingar och fästen till känsliga elektroniska komponenter
  • Elektrostatiskt skyddade gripdon och handverktyg

Tekniskt datablad ESD
Tekniskt datablad Onyx

Onyx ESD är kompatibelt med alla skrivare i Markforged industriserie och finns nu tillgängligt i Eiger.

Materialet kommer in i lager inom kort i vår webshop, eller kontakta oss via formuläret nedan för beställning.


KONTAKTA OSS

Fyll i formuläret nedan om ni vill lära er mer om hur materialet kan hjälpa er, eller om ni vill beställa. Vill ni hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar kl 9-17 på nummer 08-55115750dela denna nyhet