Markforged introducerar: FX20

Jessica Jorfjord branschnytt, Markforged, produktnyhet


Äntligen får vi tillfälle att presentera den efterlängtade FX20 – den snabbaste, starkaste och mest sofistikerade skrivaren som Markforged hittills har producerat. Den nya generationens produktionsplattform är, utöver ULTEM™-kapabel, byggd för att skapa större delar med oöverträffad snabbhet. FX20 är klar för leverans under 2022, och går att förbeställa redan nu. 

Genom Markforgeds FX20 tas additiv tillverkning med kontinuerlig fiberförstärkning till en ny nivå. Maskinen kommer att möta behoven hos de mest krävande och reglerade industrierna, som exempelvis flyg, försvar, fordon och olja och gas. Med en byggvolym på 525 x 400 x 400 millimeter, en byggkammare som klarar upp till 200 grader, ett skrivarhuvud med tre munstycken samt möjligheten att hantera ett stort utbud av material, är skrivaren tillämpbar inom flertalet olika branscher. Den är byggd för allt från prestandaverktyg till färdiga produktionsdelar inom flygindustrin.

Vi kommer att kunna erbjuda FX20 till både våra svenska och danska kunder. Patrik Rosén, delägare och sales manager på 3DVerkstan, förklarar varför FX20 redan har tilldragit sig stort intresse:

– FX20 kompletterar Markforgeds line-up med stor byggvolym, extremt snabb hastighet och dessutom med möjlighet att printa ULTEM med kontinuerlig fiberförstärkning och stödmaterial! Stora delar från FDM-tekniken brukar oftast innebära en grov ytfinish, och inte lika hög detaljrikedom, men de delar vi sett från FX20 är dock raka motsatsen. 

I början på nästa år får vi in en demo-maskin till vårt showroom i Stockholm, men redan nu kan kunder förbeställa skrivaren. Patrik fortsätter:

– Vi har redan sett ett stort intresse bland våra kunder, och vi har sett fram emot att äntligen få presentera skrivaren ordentligt. Vi misstänker att efterfrågan kommer vara större än tillgången. Redan nu har vi börjat ta emot förbokningar av systemet för att kunna säkerställa en plats i den prioriterade kön för leverans av FX20 till Sverige.

Physical Dimensions

Width 1325 mm

Depth 900 mm

Height 1925 mm

Weight 453 kg

Build Volume

Width 525 mm

Depthth 400 mm

Height 400 mm

Printing Process

Fused Filament Fabrication, Continuous Fiber Reinforcement

Z Layer Resolution

50 μm - 250 μm

Printing Media

Polymer Filament, Continuous Fibers

Internal Part Geometry

Closed Cell Infill with Continuous Fiber Reinforcement

Print Bed

Precision Machined Aluminum

Compatible Materials

Onyx™
Onyx FR™
Onyx ESD™ - NEW
ULTEM™ 9085 Filament - NEW
Nylon
Carbon Fiber
Carbon Fiber FR - NEW
Aramid Fiber (Kevlar®)
HSHT Fiberglass
Fiberglass

Är du intresserad av att prata mer med oss om FX20?

Fyll i din mejl nedan så kontaktar vi dig.