Fusion 360 i fokus hos 3DVerkstan

Lotta Lindblad Autodesk, Mjukvara

3DVerkstan har under september 2020 ingått partnerskap med den globala mjukvaruleverantören Autodesk, för att tillhandahålla licenser, utbildning och support kring den nytänkande cloud CAD/CAM-lösningen, Fusion 360.

3DVerkstan är mycket glada och stolta över att kunna titulera sig Sveriges första Certifierade Fusion 360 Partner, och vi är extra glada över att kunna rivstarta med ett spännande webinar den 8 oktober. 

Autodesk Fusion 360 samlar alla aspekter av produktutvecklingsprocessen genom att erbjuda en upplevelse som förenar design, ingenjörsvetenskap, elektronik, analys och tillverkning. 

Autodesk är väldigt glada att ingå partnerskap med 3DVerkstan Nordic AB då de erbjuder ett brett spektrum av tjänster för den additiva tillverkningsindustrin och Fusion 360 är den perfekta design-till-tillverknings-plattformen för de som arbetar inom 3D-printområdet”  - Alex Willingham, Director of Worldwide Fusion 360 Sales, Autodesk.

För att introducera samarbetet höll vi ett kostnadsfritt webinar den 8 Oktober kl 11 (CET).

I detta webinar presenterade vi en översiktlig genomgång av Fusion 360 från Autodesk, och deltagarna fick även ta del av 3DVerkstans nya specifika kursutbud samt höra mer om framgångssagan kring #3DVFaceshield och andra medicinska hjälpmedel som designades med hjälp av Fusion 360. 

LÄNK TILL INSPELNING FINNS HÄR

Agendan såg ut så här:

  • Introduktion (Patrik Rosén, Co-Owner/Sales Manager/Application Engineer, 3DVerkstan) 
  • Styrkan i Fusion 360 (Jack Holmes, Technical Consultant , Autodesk)
  • Generative Design (Lars Nyström, Technical Sales Specialist, Autodesk)
  • Fusion 360 kursutbud (Nicklas Ekstrand, Training & Consultancy, 3DVerkstan)
  • Support & licenser (Shannon Theis, Service & Support, 3DVerkstan)
  • Hur bl.a #3DVFaceshield designades i Fusion 360 (Erik Cederberg, CTO, 3DVerkstan)
  • Summering och Q&A
LÄS MER OM FUSION 360, LICENSER OCH KURSUTBUD


OM AUTODESK


Autodesk gör mjukvara för nytänkande och kreativitet. Oavsett om du någon gång kört en hög-prestanda bil, beundrat en hög skyskrapa, använt en smarttelefon, eller sett en bra film är sannolikheten hög att du upplevt vad miljoner av Autodesk-kunder skapat med dess mjukvara. Autodesk ger dig kraften att kunna skapa vad som helst! För mer information, besök autodesk.com eller följ @autodesk.  

OM 3DVERKSTAN


3DVerkstan är en starkt drivande kraft för additiv tillverkning i Sverige och Skandinavien. Med mer än 30 års samlad erfarenhet och kunskap av 3D-printing, 3D-scanning och CAD-arbete använder vi, utmanar och utvecklar dagens 3D-skrivartekniker och användningsområden tillsammans med våra kunder och ligger bl.a bakom produkter som The Olsson Ruby. 

Genom nära samarbeten med industriledande 3D-skrivar- och designföretag säkerställer 3DVerkstan produktkvalitet såväl som service och support inom området. 3DVerkstan är även värd för AM/3D-print showroom, utbildnings- och mötesplatsen 3D Meetup Center, Nordens största utställning med det senaste inom 3D-teknik.

dela denna nyhet