Form Wash och Cure nu i lager

Mattias Kristiansson produktnyhet

Nu har vi äntligen fått in Formlabs smarta lösningar för härdning och rengöring av utskrivna komponenter – Form Wash och Form Cure.

Form Wash är en tvättstation som sköljer och rengör dina utskrifter. Den har inbyggd tidsstyrning och lyfter automatiskt upp modellen för att torka i slutet av cykeln. Efter utskrift kan du flytta byggplattformen direkt från skrivaren till Form Wash, och med ett knapptryck är rengöringen igång. Den stora volymen på hela 8,6 liter gör att isopropanolen räcker till att rengöra cirka 70 utskrifter. Med Form Wash får du även en hygrometer som låter dig veta när det är dags att byta isopropanolen.

Form Cure är en LED-baserad ljushärdningskammare med tids- och temperaturstyrning samt en roterande platta för en jämn härdning varje gång. Härdningen påverkas både av tid och temperatur, ställ in den önskade tiden och temperaturen så sköter Form Cure resten. Genom att använda tretton högeffektiva lysdioder med en våglängd på 405 nm, håller Form Cure nere energiförbrukningen och eliminerar på samma gång behovet av lampbyten. En stor härdningskammare gör att du kan härda modeller upp till den fulla utskriftsstorleken av Form 2 utan problem.

Mer info på vår webbplats


DELA DENNA NYHET