Ett träd för varje såld rulle PolyTerra™

Jessica Jorfjord Material, Polymaker


Med PolyTerra banar Polymaker vägen för nästa generations miljövänliga filament. Genom att kombinera organiska mineraler med PLA för att minska plastinnehållet, skapas ett mer miljövänligt utskriftsmaterial. Samtidigt är PolyTerra hårdare än vanligt PLA, med en styvhet som påminner om PolyMax PLA. För kompensera för utsläppen som skapas av att producera och leverera en spole av filamentet, kommer Polymaker att plantera ett träd för varje såld enhet. Trädet planteras i samarbete med One Tree Planted, lokalt för inköpsplatsen. För att hylla detta kommer vi under hela mars att köra ett introduktionserbjudande med 20 % rabatt på PolyTerra™. Anländer till vårt lager under nästa vecka (v. 9).

PolyTerra™ är ett 3D-filament i bioplast som vid utskrift påminner om PLA, och kan därför användas utan att behöva ändra utskriftsinställningar. Med ett brett spann av utskriftstemperatur på 190-230 °C är PolyTerra ™ redo för utskrift på alla sorters extruderande 3D-skrivare. 

Eftersom PolyTerra™ är tåligare än vanlig PLA, samtidigt som den bibehåller god styvhet, kan delarna appliceras inom en stor variation av områden. De mekaniska egenskaperna innebär att du kan skriva ut allt från dekorativa figurer till användbara fixturer. Därtill hjälper den unika matta ytfinishen till att dölja lagerlinjerna - även vid tjockare lager.

En annan fördelaktig egenskap hos PolyTerra™ är hur lätt det är att få bort stödstrukturer utan verktyg. På så vis underlättar det för användaren att skapa mer komplexa funktionella delar. Dessutom är efterbehandling enkelt utfört eftersom ytan kan slipas på utan att plasten förstörs.

Spolen av kartong, tillsammans med paketeringen och etiketterna, är helt återvunna och allt onödigt papper är borttaget för att minska avfall. Produktinformationen hittas istället online. Tillsammans med organisationen One Tree Planted ser Polymaker till att ge tillbaka genom att plantera ett träd för varje såld rulle filament.

PolyTerra™ finns nu i vår shop och erbjuds i ett flertal färgstarka alternativ. Kolla också in Polymakers nykomlingar TPU90 och TPU95-HF - två nya tillskott till den flexibla PolyFlex-familjen. Dessa UV-resistenta material medför hög flexibilitet, utan att kompromissa med utskriftstiden. 


Till webbshop

Kontakta oss

Vill du veta mer om detta ämne eller har andra frågor, fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast.
Vill du hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar kl 9-17 på nummer 08-55115750.