Markforged i rampljuset på Underhållsmässan

Mattias Kristiansson branschnytt

På Underhållsmässan i Göteborg den 13-16 mars fick besökare chansen att lära sig mer om hur additiv teknik kan nyttjas av företag inom industriellt underhåll och reservdelar.

I montern Additiv tillverkning samlade mässan fyra utställare som hade med lösningar för utskrifter i plast eller metall, digitalisering, 3d-scanning och kvalitetssäkring.

3DVerkstan visade tillsammans med Göteborgsföretaget MLT Maskin och laserteknik ett komplett arbetsflöde för så kallad reverse engineering, med 3d-scanning av reservdel, CAD-design och slutligen utskrift i 3d-skrivare.

Intresset var särskilt stort för nya tillskottet Mark Two, en industriell 3d-skrivare i desktop-storlek som arbetar med en unik teknik för fiberförstärkta utskrifter. I montern kunde besökarna även se närmare på 3d-skrivarmodellerna Ultimaker 3 och Formlabs Form 2, samt ett stort utbud av industriella tillämpningar.

EOS gav en överblick över industriell 3d-skrivarteknik med polymer- och metallmaterial och de fördelar som teknikerna innebär för er verksamhet. I montern fick man se prov på hur företag använder tekniken, utskriftsprover, man fick också möta EOS additiva experter som berättade mer om sina erfarenheter om potentialen med additiv tillverkningsteknik.

Siemens är en innovativ aktör på många marknader och är pådrivande i digitaliseringen av tillverkningsteknik. Företaget visade hur de använder additiv teknik i form av industriella metall-3d-skrivare för att reparera komponenter som sitter i gasturbiner. Tekniken kallas lasersmältning, eller Selective Laser Melting. För ändamålet har företaget byggt en imponerande produktionsenhet i Finspång.

dela denna nyhet

Lär dig mer om 3d-skrivare för industriellt bruk

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om hur ditt företag kan använda 3d-skrivartekniken för olika ändamål. Vi har lång och bred erfarenhet av att hitta bra lösningar som maxar nyttan.


[contact-form-7 id=”17559″ title=”Intresseanmälan produktionsverktyg”]