3DVerkstan säljer prisvinnande CraftBot-skrivare

Mattias Kristiansson produktnyhet


Från och med idag börjar vi på 3DVerkstan att sälja 3d-skrivare i den prisade CraftBot-serien. Det handlar om tre kostnadseffektiva skrivarmodeller, särskilt lämpade för lärandemiljöer, som grund- och gymnasieskolor, samt makerspaces. De tre modellerna, CraftBot Plus, CraftBot XL och CraftBot 3, är användarvänliga och robust tillverkade, har smarta funktioner och är säkra i drift.

CraftBot Plus är en användarvänlig instegsskrivare för lärandemiljö. Skrivaren har smidiga funktioner för temperatur, utskriftshastighet och start/stopp, som kan användas för att göra finjusteringar under en utskrift. Precis som de övriga CraftBot-modellerna sparas information om pågående utskrift och kan återuppta ett jobb efter ett strömavbrott. År 2018 utsågs CraftBot Plus till bästa plug-n-play-skrivaren i webbplatsen 3D Hubs användaromröstning.

Craftbot XL har en byggvolym på hela 200 x 300 x 440 millimeter, vilket är unikt för sin prisklass. Till skillnad från den mindre modellen Craftbot Plus har XL-modellen linjärlager som ger högre precision.

Med CraftBot 3 kan du skriva ut i två material. Skriv ut med två färger eller med det vattenlösliga stödmaterialet PVA för prototyper med mer komplexa geometrier. Lösningen är utvecklad med två separata skrivhuvuden, vilket även möjliggör spegelutskrifter på två platser på byggplattan samtidigt. Därmed kan två identiska utskrifter skrivas ut parallellt, något som fördubblar produktionskapaciteten.


Läs mer om respektive modell nedan
CRAFTBOT PLUS | CRAFTBOT XL | CRAFTBOT3


dela denna nyhet