Markforged x7
PRESTANDA FÖR INGENJÖRER


Flaggskeppet i Markforgeds industri-serie för kompositmaterial är X7. 3D-skrivaren bygger med kolfibermaterialet Onyx och förstärker utskrifterna med kolfiber, kevlar eller glasfiber.

X7-modellen är utvecklad från grunden med fokus på tillförlitlig prestanda, överlägsen kvalitet och precision. Det här är en industriell plattform med en byggvolym på 330 x 270 x 200 millimeter. Det är 2,5 gånger större än Markforgeds desktopmodell Mark Two.


FÖRETAGSLEASING FRÅN 26 038 SEK / MÅN (inkl success plan)


kONTAKTA OSS FÖR MER INFO ELLER OFFERtKvalificera er för vårt unika Try ’n Buy-upplägg


KUNDCASE

Finska  Wärtsilä använde sin Markforged X7 för att ta fram det första CE-märkta lyftverktyget i världen.

Verktyget som är printat i komposit klarar 960kg och väger 75% mindre än föregångaren i metall. Man gjorde även en kostnadsbesparing under 8 månader på €100,000.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR  (på engelska)

jämförbar med aluminium

Komponenter utskrivna med Markforgeds unika förstärkningsteknik Continuous Filament Fabrication, CFF, är lika starka som 6061 aluminium, men 40 procent lättare. Utskrifter perfekta för produktionsverktyg, griparmar, slutprodukter och maskindelar.

50x snabbare, 20x lägre pris

Ersätt traditionellt tillverkade aluminiumkomponenter med utskrifter direkt från skrivaren. Dina komponenter är redo för användning när de är utskrivna och kostnaden är en bråkdel jämfört med fräsning eller annan traditionell tillverkningsmetod.

The additive movement

Markforged har analyserat och publicerat över 100 olika applikationer från industriella företag från hela världen i en rapport med kundfall från prototyper till slutprodukter och allt däremellan. Bläddra bland applikationerna i databasen och lär dig mer om hur företagen, med hjälp av 3D-printing, förbättrat sina försörjningskedjor och höjt effektiviteten av sina tillverkningsprocesser. 

Funderar ni på att inkludera additiv tillverkning i era processer?  Utforska möjligheterna med 3D-printing genom att filtrera databasen efter industri, applikation och material för att hitta de användningsområdena som är relevanta för er och använd rapporten som beslutsunderlag i er verksamhet. 

Bläddra bland applikationerna och ladda ner rapporten här

Framtagen för
industriell produktion


Unibody-chassit i aluminium kombinerat med en mycket exakt konstruktion ger prestanda i industriell klass. Även printbäddens mekaniska delar är i precisionsbearbetad aluminium. En planslipad byggplatta med en magnetisk kinematisk koppling ger dig hög repeterbarhet. Till detta tillkommer programvara och sensorer och ett verktyg för laserkalibrering som kan kompensera för små temperaturvariationer i produktionsmiljön.

CFF: Continuous Filament Fabrication


Markforgeds unika teknik för att förstärka plastdetaljer, kombinerar byggmaterialet Onyx med kontinuerliga fibrer i kol- och glasfiber samt kevlar. Det ger en enastående styrka och gör det möjligt att tillverka ett stort utbud av applikationer.

DESIGN
Cadda upp din komponent i valfritt CAD-program, konvertera till stl-format, ladda upp din fil och välj förstärkningsfiber. Markforgeds molnbaserade programvara Eiger gör resten av jobbet.

FÖRSTÄRKNING
Den dubbla materialextruderingen i Continuous Filament Fabrication förstärker utskrifterna ett lager åt gången. Ett munstycke för byggmaterialet Onyx, och det andra för förstärkningsfiber.

KOMPONENT
Komponenter blir lika starka som traditionellt tillverkade aluminiumdelar, men över 40 procent lättare i vikt. Förstärkta komponenter kan därför enkelt ersätta maskinbearbetade verktyg.

MARKFORGED X7: Material


Plastmaterial

Onyx

Polyamid-baserad kolfiberkomposit med små mikroskopiska kolfiber. 1,4 gånger starkare än ABS.

Böjhållfasthet 81 MPa

Draghållfasthet 36 MPa

Elasticitetsmodul 2,9 GPa

Förstärkningsmaterial

Glasfiber

Böjhållfasthet 210 MPa

Draghållfasthet 590 MPa

Elasticitetsmodul 22 GPa


Kolfiber

Böjhållfasthet 470 MPa

Draghållfasthet 700 MPa

Elasticitetsmodul 51 GPa


Kevlar

Böjhållfasthet 190 MPa

Draghållfasthet 610 MPa

Elasticitetsmodul 26 GPa

Laserprecision
för perfekta utskrifter


Den inbyggda lasermätaren i Markforged X7 scannar automatiskt byggplattan med en noggrannhet på ner till 1 mikrometer, för att generera en avvikelsebild av utskriftsytan. Mätningarna garanterar ett perfekt avstånd mellan skrivhuvud och utskrift och perfekta toleranser. Den aktiva lasermätningen vid utskriftens start gör att du alltid får ett perfekt första lager. Det är även möjligt att efter lasermätning göra en kontrollmätning av exempelvis diameter på hål.

Eiger
Säker & dynamisk programvara


Eiger är en programvara utvecklad från grunden av Markforged för att optimera dina 3d-utskrifter och samtidigt vara enkel att handha. Här finns olika alternativ finns för att bäst möta organisationens behov.


läs mer OM EIGER

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på Markforged X7, så återkommer vi snarast.