Markforged x7

STYRKA och prestanda för industriell produktion


jämförbar med aluminium

Komponenter utskrivna med Markforgeds unika förstärkningsteknik Continuous Filament Fabrication, CFF, är lika starka som 6061 aluminium, men 40 procent lättare. Utskrifter perfekta för produktionsverktyg, griparmar, slutprodukter och maskindelar.

50x snabbare, 20x lägre pris

Ersätt traditionellt tillverkade aluminiumkomponenter med utskrifter direkt från skrivaren. Dina komponenter är redo för användning när de är utskrivna och kostnaden är en bråkdel jämfört med fräsning eller annan traditionell tillverkningsmetod.

Unibody-chassit i aluminium kombinerat med en mycket exakt konstruktion ger prestanda i industriell klass. Även printbäddens mekaniska delar är i precisionsbearbetad aluminium. En planslipad byggplatta med en magnetisk kinematisk koppling ger dig hög repeterbarhet. Till detta tillkommer programvara och sensorer och ett verktyg för laserkalibrering som kan kompensera för små temperaturvariationer i produktionsmiljön.

X7 Field edition

X7 Field Edition är utvecklad för att användas under de absolut tuffaste förhållandena. Skrivaren packas upp och är redo att börja skriva ut på ett par minuter. Enheten innehåller alla de material, reservdelar och verktyg som behövs för att driftsätta och underhålla skrivaren under flera veckor ute i fält. X7 Field Edition är perfekt för reservdelar under expeditioner eller militära operationer.

FÄLTANPASSAT SYSTEM

 • Allt-i-ett-system: Skrivarpaket med alla material, reservdelar och verktyg som krävs för att användas flera veckor i fält.
 • Robust förpackning: Specialanpassat Pelican case med utskurna skummoduler och rörliga komponentlås som skyddar skrivaren från transportskador. X7 Field Edition har godkänts enligt MIL-STD-810 (United States Military Standard)
 • Snabb installation: Packa upp skrivaren och börja skriva ut på under 3 minuter. Den fullastade väskan väger 85 kg och packas snabbt upp av två personer.

ENKEL OCH SMART PROGRAMVARA

 • Intuitiv utskriftsförberedelse: Enkelt användargränssnitt för obesvärad utskriftskonfiguration. Utrustad med en uppsättning verktyg för guidad skrivarkalibrering och underhåll.
 • Digital Inventory Management: Fullständigt offline-bibliotek av delar med automatiserad versionskontroll.
 • STIG-kompatibelt operativsystem: Förbättrad skrivarsäkerhet, oavsett om du är ansluten till molnet via satellit-hotspot eller offline mitt i öknen. Kan användas med eller utan WiFi-anslutning.

① AL3232 PELICAN CASE

 • Gjutet hölje av slagkraftig polyeten skyddar skrivaren i tuffa miljöer
 • Åtta fjädrande handtag för enkel transport
 • Skumvaddering som skyddar komponenter under transport

② SKRIVARLAGER

 • Markforged X7 3D-skrivare
 • Fuktförseglad materialförvaring
 • Skyddande skumlager
 • Bikakemönstrat stödskikt i aluminium
 • Integrerad ventilation och inpassad geometri för säker placering ovanpå fodralet

③ VERKTYGSLAGER

 • Alla verktyg som krävs för underhåll och drift av Markforged X7
 • Lager av förbrukningsvaror
 • Två byggplattformar i dedikerat förvaringsutrymme
 • Plats för bärbar dator (dator ingår ej)

④ MATERIALLAGER

 • 3x rullar Onyx (räcker till mer än 100 timmars utskrift)
 • 2x kolfiberspolar
 • 1x Kevlarspole
 • 1x glasfiberspole
 • 1x HSHT glasfiberspole
 • Plats för extra skrivarhuvud och extruder

CFF: Continuous Filament Fabrication


Markforgeds unika teknik för att förstärka plastdetaljer, kombinerar byggmaterialet Onyx med kontinuerliga fibrer i kol- och glasfiber samt kevlar. Det ger en enastående styrka och gör det möjligt att tillverka ett stort utbud av applikationer.

DESIGN
Cadda upp din komponent i valfritt CAD-program, konvertera till stl-format, ladda upp din fil och välj förstärkningsfiber. Markforgeds molnbaserade programvara Eiger gör resten av jobbet.

FÖRSTÄRKNING
Den dubbla materialextruderingen i Continuous Filament Fabrication förstärker utskrifterna ett lager åt gången. Ett munstycke för byggmaterialet Onyx, och det andra för förstärkningsfiber.

KOMPONENT
Komponenter blir lika starka som traditionellt tillverkade aluminiumdelar, men över 40 procent lättare i vikt. Förstärkta komponenter kan därför enkelt ersätta maskinbearbetade verktyg.

Kundcase: Lostboyslab

3D-PRINTING FÖR EN HÅLLBAR TILLVERKNINGSINDUSTRI


I detta samtal med vår kund Lostboyslab får vi höra om och titta på några av de spännande projekt de möjliggjort med hjälp av 3D-skrivare från Markforged. Bland annat en eldriven Porsche 964 RSR med över 100 3D-printade delar i. Företaget är även väldigt involverade i återvinning av plastskräp och detta kommer också upp i samtalet.

Intervjun är på engelska och är mellan Stefan Larsson, CEO på Lostboyslab och Patrik Rosén, Application Engineer och delägare på 3DVerkstan.


MARKFORGED X7: Material


kompositmaterial

Onyx

Polyamid-baserad kolfiberkomposit med små mikroskopiska kolfiber. 1,4 gånger starkare än ABS.

Böjhållfasthet 81 MPa

Draghållfasthet 36 MPa

Elasticitetsmodul 2,9 GPa

Förstärkningsmaterial

Glasfiber

Böjhållfasthet 210 MPa

Draghållfasthet 590 MPa

Elasticitetsmodul 22 GPa


Kolfiber

Böjhållfasthet 470 MPa

Draghållfasthet 700 MPa

Elasticitetsmodul 51 GPa


Kevlar

Böjhållfasthet 190 MPa

Draghållfasthet 610 MPa

Elasticitetsmodul 26 GPa

Laserprecision för perfekta utskrifter


Den inbyggda lasermätaren i Markforged X7 scannar automatiskt byggplattan med en noggrannhet på ner till 1 mikrometer, för att generera en avvikelsebild av utskriftsytan. Mätningarna garanterar ett perfekt avstånd mellan skrivhuvud och utskrift och perfekta toleranser. Den aktiva lasermätningen vid utskriftens start gör att du alltid får ett perfekt första lager. Det är även möjligt att efter lasermätning göra en kontrollmätning av exempelvis diameter på hål.KUNDCASE

Finska  Wärtsilä använde sin Markforged X7 för att ta fram det första CE-märkta lyftverktyget i världen.

Verktyget som är printat i komposit klarar 960kg och väger 75% mindre än föregångaren i metall. Man gjorde även en kostnadsbesparing under 8 månader på €100,000.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR  (på engelska)

Eiger Säker & dynamisk programvara

Eiger är en kostnadsfri och molnbaserad programvara utvecklad från grunden av Markforged. Den optimerar dina 3D-utskrifter och förenklar handhavandet, men den tillåter samtidigt kontroll på en mycket detaljerad nivå.

Blacksmith AI-baserad mjukvara

Med Blacksmith används den inbyggda mätlasern i X7:ans printhuvud för att göra inspektion och kontrollmätning under utskrift. Detta genererar sedan en toleransavvikelserapport för att identifiera kritiska områden på delen.

The additive movement

Markforged har analyserat och publicerat över 100 olika applikationer från industriella företag från hela världen i en rapport med kundfall från prototyper till slutprodukter och allt däremellan. Bläddra bland applikationerna i databasen och lär dig mer om hur företagen, med hjälp av 3D-printing, förbättrat sina försörjningskedjor och höjt effektiviteten av sina tillverkningsprocesser. 

Funderar ni på att inkludera additiv tillverkning i era processer?  Utforska möjligheterna med 3D-printing genom att filtrera databasen efter industri, applikation och material för att hitta de användningsområdena som är relevanta för er och använd rapporten som beslutsunderlag i er verksamhet. 

Bläddra bland applikationerna och ladda ner rapporten här

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på Markforged X7, så återkommer vi snarast.