Markforged x5
3d-utskrifter med glasfiberförstärkning


Markforged X5 bygger med kolfiberkompositen Onyx och förstärker utskriften med glasfiber. 3d-skrivaren är utvecklad från grunden med fokus på tillförlitlig prestanda, överlägsen kvalitet och precision. Det här är en industriell plattform med en lagerhöjd på 0,05 millimeter och en byggvolym på 330 x 270 x 200 millimeter. Det är 2,5 gånger större än Markforgeds desktopmodell Mark Two.

Modell X5 kommer att sluta säljas och tas ur Markforged sortiment 2022-12-31


FÖRETAGSLEASING FRÅN 17 690 SEK / MÅN (INKL SUCCESS PLAN)


KONTAKTA OSS ELLER BEGÄR OFFERT

20x starkare delar

20x starkare och 10x högre styvhet än ABS. Med Markforged X5 kan du skriva ut produktionsverktyg, jiggar och fixturer eller funktionella prototyper.

Snabbt & prisvärt

Ersätt dina produktionskritiska, traditionellt tillverkade komponenter med glasfiberförstärkta delar till en tjugondel av kostnaden, på en bråkdel av tiden jämfört med metoder som fräsning.

The additive movement

Markforged har analyserat och publicerat över 100 olika applikationer från industriella företag från hela världen i en rapport med kundfall från prototyper till slutprodukter och allt däremellan. Bläddra bland applikationerna i databasen och lär dig mer om hur företagen, med hjälp av 3D-printing, förbättrat sina försörjningskedjor och höjt effektiviteten av sina tillverkningsprocesser. 

Funderar ni på att inkludera additiv tillverkning i era processer?  Utforska möjligheterna med 3D-printing genom att filtrera databasen efter industri, applikation och material för att hitta de användningsområdena som är relevanta för er och använd rapporten som beslutsunderlag i er verksamhet. 

Bläddra bland applikationerna och ladda ner rapporten här

Framtagen för
industriell produktion


Unibody-chassit i aluminium kombinerat med en mycket exakt konstruktion ger prestanda i industriell klass. Även printbäddens mekaniska delar är i precisionsbearbetad aluminium. En planslipad byggplatta med en magnetisk kinematisk koppling ger dig hög repeterbarhet. Till detta tillkommer programvara och sensorer och ett verktyg för laserkalibrering som kan kompensera för små temperaturvariationer i produktionsmiljön.

Byggvolym
330 x 270 x 200 millimeter

Lagerhöjd
50 μm

Material
Onyx

Vikt
68 kg

Storlek
584 x 483 x 914 millimeter

Teknik
FFF & CFF

CFF: CONTINUOUS FILAMENT FABRICATION


Markforgeds unika teknik för att förstärka plastdetaljer, kombinerar byggmaterialet Onyx med kontinuerliga fibrer i glasfiber. Det ger en otrolig styrka och gör det möjligt att tillverka ett stort utbud av applikationer.

DESIGN
Cadda upp din komponent i valfritt CAD-program, konvertera till stl-format, ladda upp din fil och välj förstärkningsfiber. Markforgeds molnbaserade programvara Eiger gör resten av jobbet.

FÖRSTÄRKNING
Den dubbla materialextruderingen i Continuous Filament Fabrication förstärker utskrifterna ett lager åt gången. Ett munstycke för byggmaterialet Onyx, och det andra för förstärkningsfiber.

KOMPONENT
Komponenter blir lika starka som traditionellt tillverkade aluminiumdelar, men över 40 procent lättare i vikt. Förstärkta komponenter kan därför enkelt ersätta maskinbearbetade verktyg.

markforged x5: material


Onyx

Polyamid-baserad kolfiberkomposit med mikroskopiska kolfiber. 1,4 gånger starkare än ABS. Markforgeds egenutvecklade material Onyx ger utskrifter med hög styvhet och exakthet. Onyx ger även egenskaper som god ytfinish, kemisk resistens och värmetålighet.

Böjhållfasthet 81 MPa

Draghållfasthet 36 MPa

Elasticitetsmodul 2,9 GPa

Glasfiber

Markforgeds glasfibermaterial förstärker komponenter som skrivs ut med Onyx, lager för lager. Resultatet är komponenter som kan jämföras med metalldelar – 20x styvare och starkare än de vanligaste plasterna för 3d-utskrift.

Böjhållfasthet 210 MPa

Draghållfasthet 590 MPa

Elasticitetsmodul 22 GPa

Laserprecision
för perfekta utskrifter


Den inbyggda lasermätaren i Markforged X5 scannar automatiskt byggplattan med en noggrannhet på ner till 1 mikrometer, för att generera en avvikelsebild av utskriftsytan. Mätningarna garanterar ett perfekt avstånd mellan skrivhuvud och utskrift och perfekta toleranser. Den aktiva lasermätningen vid utskriftens start gör att du alltid får ett perfekt första lager. Det är även möjligt att efter lasermätning göra en kontrollmätning av exempelvis diameter på hål.

Eiger
Säker & dynamisk programvara


Eiger är en programvara utvecklad från grunden av Markforged för att optimera dina 3d-utskrifter och samtidigt vara enkel att handha. Här finns olika alternativ finns för att bäst möta organisationens behov.


MER INFO OM EIGER

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på Markforged X5, så återkommer vi snarast.