Markforged x3
styrka i industriklass


Markforged X3 skriver ut starka komponenter med kolfiberkompositen Onyx. 3d-skrivaren är utvecklad från grunden med fokus på tillförlitlig prestanda, överlägsen kvalitet och precision. Det här är en industriell plattform med en lagerhöjd på 0,05 mm och en byggvolym på 330 x 270 x 200 millimeter.


FÖRETAGSLEASING FRÅN 13 028 SEK / MÅN (INKL SUCCESS PLAN)


KONTAKTA OSS ELLER BEGÄR OFFERTKvalificera er för vårt unika Try ‘n Buy-upplägg

Starkare delar

20 procent starkare och 40 procent styvare än ABS. Hög motståndskraft mot en rad olika kemikalier. Komponenter tillverkade i X3 klarar tuffa tag.

Precision utan jämförelse

Framtagen för maximal upptid. Utrustad med motorkodare och laserbaserad mikrometer. Exceptionellt hög noggrannhet, tillförlitlighet och repeterbarhet.

The additive movement

Markforged har analyserat och publicerat över 100 olika applikationer från industriella företag från hela världen i en rapport med kundfall från prototyper till slutprodukter och allt däremellan. Bläddra bland applikationerna i databasen och lär dig mer om hur företagen, med hjälp av 3D-printing, förbättrat sina försörjningskedjor och höjt effektiviteten av sina tillverkningsprocesser. 

Funderar ni på att inkludera additiv tillverkning i era processer?  Utforska möjligheterna med 3D-printing genom att filtrera databasen efter industri, applikation och material för att hitta de användningsområdena som är relevanta för er och använd rapporten som beslutsunderlag i er verksamhet. 

Bläddra bland applikationerna och ladda ner rapporten här

Framtagen för
industriell produktion


Unibody-chassit i aluminium kombinerat med en mycket exakt konstruktion ger prestanda i industriell klass. Även printbäddens mekaniska delar är i precisionsbearbetad aluminium. En planslipad byggplatta med en magnetisk kinematisk koppling ger dig hög repeterbarhet. Till detta tillkommer programvara och sensorer och ett verktyg för laserkalibrering som kan kompensera för små temperaturvariationer i produktionsmiljön.

Byggvolym
330 x 270 x 200 millimeter

Lagerhöjd
50 μm

Material
Onyx

Vikt
68 kg

Storlek
584 x 483 x 914 millimeter

Teknik
FFF

markforged x3: material


Onyx

Polyamid-baserad kolfiberkomposit med mikroskopiska kolfiber. 1,4 gånger starkare än ABS. Markforgeds egenutvecklade material Onyx ger utskrifter med hög styvhet och exakthet. Onyx ger även egenskaper som god ytfinish, kemisk resistens och värmetålighet.

Böjhållfasthet 81 MPa

Draghållfasthet 36 MPa

Elasticitetsmodul 2,9 GPa

Laserprecision
för perfekta utskrifter


Den inbyggda lasermätaren i Markforged X3 scannar automatiskt byggplattan med en noggrannhet på ner till 1 mikrometer, för att generera en avvikelsebild av utskriftsytan. Mätningarna garanterar ett perfekt avstånd mellan skrivhuvud och utskrift och perfekta toleranser. Den aktiva lasermätningen vid utskriftens start gör att du alltid får ett perfekt första lager. Det är även möjligt att efter lasermätning göra en kontrollmätning av exempelvis diameter på hål.

Eiger
Säker & dynamisk programvara


Eiger är en programvara utvecklad från grunden av Markforged för att optimera dina 3d-utskrifter och samtidigt vara enkel att handha. Här finns olika alternativ finns för att bäst möta organisationens behov.


MER INFO OM EIGER

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på Markforged X3, så återkommer vi snarast.