onyx pro
förstärker med glasfiber

Onyx Pro är Markforgeds desktop-modell som kombinerar kolfiberkompositen Onyx, 1,4 gånger starkare än ABS, och kontinuerlig förstärkning i glasfiber. Dessa utskrifter blir tio gånger starkare än plast, ofta jämförbara med aluminiumdetaljer.KONTAKTA OSS ELLER BEGÄR OFFERT

Starka & prisvärda

Ersätt dina produktionskritiska, traditionellt tillverkade komponenter med glasfiberförstärkta delar till en tjugondel av kostnaden, på en bråkdel av tiden jämfört med metoder som fräsning.

Uppgradera till kolfiber

Om du behöver ta fram komponenter som är lika starka som aluminiumdelar kan du uppgradera din Onyx Pro till Mark Two. Då får du alla fördelar med Markforgeds unika teknik.

The additive movement

Markforged har analyserat och publicerat över 100 olika applikationer från industriella företag från hela världen i en rapport med kundfall från prototyper till slutprodukter och allt däremellan. Bläddra bland applikationerna i databasen och lär dig mer om hur företagen, med hjälp av 3D-printing, förbättrat sina försörjningskedjor och höjt effektiviteten av sina tillverkningsprocesser. 

Funderar ni på att inkludera additiv tillverkning i era processer?  Utforska möjligheterna med 3D-printing genom att filtrera databasen efter industri, applikation och material för att hitta de användningsområdena som är relevanta för er och använd rapporten som beslutsunderlag i er verksamhet. 

Bläddra bland applikationerna och ladda ner rapporten här
Fixtur utskriven i Markforged-skrivare.

kvalitet och precision


Unibody-chassit i aluminium kombinerat med en mycket exakt konstruktion ger prestanda i industriell klass. Även printbäddens mekaniska delar är i precisionsbearbetad aluminium. En planslipad byggplatta med en magnetisk kinematisk koppling ger dig hög repeterbarhet. Med Onyx Pro får du industrikvalitet till ett överkomligt pris.

Byggvolym
320 x 132 x 154 millimeter

Lagerhöjd
100 μm

Material
Onyx

Vikt
16 kg

Storlek
584 x 330 x 355 millimeter

Teknik
FFF & CFF

CFF: Continuous Filament Fabrication


Markforgeds unika teknik för att förstärka plastdetaljer, kombinerar byggmaterialet Onyx med kontinuerliga fibrer i glasfiber. Det ger en otrolig styrka och gör det möjligt att tillverka ett stort utbud av applikationer.

DESIGN
Cadda upp din komponent i valfritt CAD-program, konvertera till stl-format, ladda upp din fil och välj förstärkningsfiber. Markforgeds molnbaserade programvara Eiger gör resten av jobbet.

FÖRSTÄRKNING
Den dubbla materialextruderingen i Continuous Filament Fabrication förstärker utskrifterna ett lager åt gången. Ett munstycke för byggmaterialet Onyx, och det andra för förstärkningsfiber.

KOMPONENT
Komponenter blir lika starka som traditionellt tillverkade aluminiumdelar, men över 40 procent lättare i vikt. Förstärkta komponenter kan därför enkelt ersätta maskinbearbetade verktyg.

ONYX PRO: Material


Onyx

Polyamid-baserad kolfiberkomposit med  mikroskopiska kolfiber. 1,4 gånger starkare än ABS. Markforged Onyx ger  utskrifter med hög styvhet och exakthet. Onyx ger även egenskaper som god ytfinish, kemisk resistens och värmetålighet.

Böjhållfasthet 81 MPa

Draghållfasthet 36 MPa

Elasticitetsmodul 2,9 GPa

Glasfiber

Markforgeds glasfibermaterial förstärker komponenter som skrivs ut med Onyx, lager för lager. Resultatet är komponenter som kan jämföras med metalldelar – 20x styvare och starkare än de vanligaste plasterna för 3d-utskrift.

Böjhållfasthet 210 MPa

Draghållfasthet 590 MPa

Elasticitetsmodul 22 GPa

Eiger
säker & dynamisk programvara


Eiger är en programvara utvecklad från grunden av Markforged för att optimera dina 3d-utskrifter och samtidigt vara enkel att handha. Här finns olika alternativ finns för att bäst möta organisationens olika behov.


LÄS MER OM EIGER

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på Onyx Pro, så återkommer vi snarast.