MARKFORGED MATERIAL METALL & KOMPOSIT FÖR INDUSTRIELLA BEHOV


Köp Online

KOMPOSITMATERIAL KOSTNADSEFFEKTIVA FIBERKOMPOSITER

Med Markforged unika fiberförstärkningsteknik kombineras plastextrudering med förstärkning med kontinuerliga fibrer. Tekniken gör det möjligt att skriva ut komponenter som har avsevärt högre styrka och styvhet än jämförbara tekniker och material

Materialdatablad

ONYX

Markforgeds grundmaterial Onyx består av polyamid och hackat kolfiber vilket gör det 1.4 gånger starkare och styvare än ABS. Utskrifter i Onyx har utmärkt ytfinish, kemisk resistens, värmetålighet och kan förstärkas med kontinuerliga fibrer för ökad styrka. 

ONYX FR

Onyx FR (Flame Retardant) har liknande mekaniska egenskaper som  Onyx och är dessutom UL94 V-0 klassat ner till 3mm tjocklek, vilket innebär att materialet är självslocknande. Onyx FR är kompatibelt med samtliga skrivare i industriserien. 

 

GLASFIBER

Glasfiber är Markforgeds vanligaste förstärkningsfiber, som ger hög styrka till ett kostnadseffektivt pris. Två och en halv gånger starkare och sju gånger styvare än Onyx.

HSHT-GLASFIBER

Glasfiber med ökad styrka och värmeresistens. Kan användas för komponenter till miljöer med höga temperaturer. Fem gånger starkare och sju gånger starkare än Onyx.

KOLFIBER

Kolfiber högst styrka i förhållande till vikt av Markforgeds förstärkningsfiber. Sex gånger starkare och arton gånger styvare än Onyx. Utskrifter förstärkta med kontinuerlig kolfiber kan ersätta aluminiumdetaljer.

KEVLAR

Kevlar har lång livslängd och lämpar sig väl för komponenter som utsätts för mycket upprepad belastning. Styvhet som glasfiber, med högre formbarhet.

NYLON WHITE

Komponenter utskrivna i Nylon White har en icke-abrasiv och slät ytfinish som är enkel att färga. Materialet kan användas tillsammans med  kontinuerliga fibrer. Nylon White är kompatibel med Mark Two och X7 och skrivs ut i samma skrivarhuvud som Onyx.

 

METALL METALLUTSKRIFTER UTAN PULVERHANTERING

Genom att kombinera den beprövade tekniken Metal Injection Molding, MIM, med Markforgeds unika skrivarplattform, kan du som användare gå från prototyp till produktion för ett fantastiskt resultat. Ett brett materialutbud med sömlösa och säkra materialbyten som täcker många applikationsområden.

Materialdatablad

17-4 PH ROSTFRITT STÅL

17-4 PH rostfritt stål ger hög styrka, korrosionsbeständighet och hårdhet. Används ofta inom rymd- och flygindustrin, medicinteknik och olja- och gasindustrin.

H13 VERKTYGSSTÅL

Legering med vanadium, krom och molybden som är optimerad för hög värmeresistens och slitstyrka. Vanliga användningsområden är gjut- och formsprutningsverktyg.

A2 VERKTYGSSTÅL

Lufthärdat verktygsstål med en kombination av utmärkt slagseghet och hög hårdhet. Fungerar bra till stans-, grepp- och pressverktyg

INCONEL 625

Styrka och exceptionellt hög värmeresistens gör att Inconel lämpar sig väl för komponenter som ska skydda mot höga temperaturer och högt tryck. Används bland annat i jetmotorer och medicinteknik.

D2 VERKTYGSSTÅL

Lufthärdat verktygsstål med hög andel kol och krom. D2 offrar slagseghet för hårdhet och nötningsbeständighet och fungerar därför bra till skärande verktyg.

Koppar

God termisk och elektrisk konduktivitet, enkelt att bearbeta. Koppar används vanligen till komponenter för värme- och elöverföring.


TITAN TI-6AL-4V (BETA)

Ti-6Al-4V är idealiskt för lättviktskomponenter som kräver hög korrosionsbeständighet och draghållfasthet. Vida använt inom rymd- och flygindustrin, till exempelvis turbinblad.


316L ROSTFRITT STÅL (BETA)

316L, eller A4 syrafast, är ett rostfritt stål med exceptionellt hög korrosionsbeständighet och svetsbarhet. Lämpar sig väl för bland annat marina applikationer.


läs mer om markforged


desktop-serien

Fiberförstärkning i desktop-format

LÄS MER

industri-serien

Prestanda och kvalitet för ingenjörer

LÄS MER

metal x

Kostnadseffektiva metallutskrifter

LÄS MER

kontakta oss för offert & mer info

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.