MARKFORGED MATERIAL

METALL & KOMPOSIT FÖR INDUSTRIELLA BEHOV


Köp material i vår webshop
samtliga Tekniska datablad samt säkerhetsdatablad
 

KOMPOSITMATERIAL

KOSTNADSEFFEKTIVA FIBERKOMPOSITER

Med Markforged unika fiberförstärkningsteknik kombineras plastextrudering med förstärkning med kontinuerliga fibrer. Tekniken gör det möjligt att skriva ut komponenter som har avsevärt högre styrka och styvhet än jämförbara tekniker och material

Materialdatablad

ONYX

Markforgeds grundmaterial Onyx består av polyamid och hackat kolfiber vilket gör det 1.4 gånger starkare och styvare än ABS. Utskrifter i Onyx har utmärkt ytfinish, kemisk resistens, värmetålighet och kan förstärkas med kontinuerliga fibrer för ökad styrka. 

ONYX FR

Onyx FR (Flame Retardant) har liknande mekaniska egenskaper som  Onyx och är dessutom UL94 V-0 klassat ner till 3mm tjocklek, vilket innebär att materialet är självslocknande. Onyx FR är kompatibelt med samtliga skrivare i industriserien. 

KOLFIBER

Kolfiber högst styrka i förhållande till vikt av Markforgeds förstärkningsfiber. Sex gånger starkare och arton gånger styvare än Onyx. Utskrifter förstärkta med kontinuerlig kolfiber kan ersätta aluminiumdetaljer.

GLASFIBER

Glasfiber är Markforgeds vanligaste förstärkningsfiber, som ger hög styrka till ett kostnadseffektivt pris. Två och en halv gånger starkare och sju gånger styvare än Onyx.

ONYX ESD

Onyx ESD är en statisk avledande säker variant av Onyx som uppfyller strikta ESD-säkerhetskrav, samtidigt som det erbjuder utmärkt styrka, styvhet och yta.

HSHT-GLASFIBER

Glasfiber med ökad styrka och värmeresistens. Kan användas för komponenter till miljöer med höga temperaturer. Fem gånger starkare och sju gånger starkare än Onyx.

KEVLAR

Kevlar har lång livslängd och lämpar sig väl för komponenter som utsätts för mycket upprepad belastning. Styvhet som glasfiber, med högre formbarhet.

NYLON WHITE

Komponenter utskrivna i Nylon White har en icke-abrasiv och slät ytfinish som är enkel att färga. Materialet kan användas tillsammans med  kontinuerliga fibrer. Nylon White är kompatibel med Mark Two och X7 och skrivs ut i samma skrivarhuvud som Onyx.

ULTEM™ 9085

ULTEM™ 9085 är Markforged's första polymer för printning vid höga temperaturer. Det är en extremt hållbar termoplast som uppvisar utmärkta egenskaper avseende flammor, rök och toxicitet (FST). ULTEM™ filament kan med fördel användas till applikationer inom flygindustrin.

Smooth TPU

Markforged Smooth TPU 95A är ett gummiliknande material som när det används med Markforged kompositskrivare ger möjlighet att skapa flexibla, stötdämpande delar. Tillverka allt från prototyper av konsumentprodukter hela vägen till produktionsdelar på en lättanvänd och tillförlitlig plattform.

precise pla

Precise PLA är lätt att skriva ut och används för konceptmodellering och validering av precisionskoncept. Precise PLA är baserad på det vanligaste prototypmaterialet för 3D-utskrift och finns i en mängd olika färger. Materialet är prisvärt, så du kan använda så mycket du behöver för att finjustera dina modeller innan de implementeras.

 

METALL

METALLUTSKRIFTER UTAN PULVERHANTERING

Genom att kombinera den beprövade tekniken Metal Injection Molding, MIM, med Markforgeds unika skrivarplattform, kan du som användare gå från prototyp till produktion för ett fantastiskt resultat. Ett brett materialutbud med sömlösa och säkra materialbyten som täcker många applikationsområden.

Materialdatablad

17-4 PH ROSTFRITT STÅL

17-4 PH rostfritt stål ger hög styrka, korrosionsbeständighet och hårdhet. Används ofta inom rymd- och flygindustrin, medicinteknik och olja- och gasindustrin.

H13 VERKTYGSSTÅL

Legering med vanadium, krom och molybden som är optimerad för hög värmeresistens och slitstyrka. Vanliga användningsområden är gjut- och formsprutningsverktyg.

A2 & D2 VERKTYGSSTÅL

Lufthärdat verktygsstål med en kombination av utmärkt slagseghet och hög hårdhet. Fungerar bra till stans-, grepp- och pressverktyg

INCONEL 625

Styrka och exceptionellt hög värmeresistens gör att Inconel lämpar sig väl för komponenter som ska skydda mot höga temperaturer och högt tryck. Används bland annat i jetmotorer och medicinteknik.

D2 VERKTYGSSTÅL

Lufthärdat verktygsstål med hög andel kol och krom. D2 offrar slagseghet för hårdhet och nötningsbeständighet och fungerar därför bra till skärande verktyg.

Koppar

God termisk och elektrisk konduktivitet, enkelt att bearbeta. Koppar används vanligen till komponenter för värme- och elöverföring.


TITAN TI-6AL-4V (BETA)

Ti-6Al-4V är idealiskt för lättviktskomponenter som kräver hög korrosionsbeständighet och draghållfasthet. Vida använt inom rymd- och flygindustrin, till exempelvis turbinblad.


316L ROSTFRITT STÅL (BETA)

316L, eller A4 syrafast, är ett rostfritt stål med exceptionellt hög korrosionsbeständighet och svetsbarhet. Lämpar sig väl för bland annat marina applikationer.


läs mer om markforged 3d-skrivare


MARK TWO

Fiberförstärkning i desktop-format

LÄS MER

X7

Prestanda och kvalitet för ingenjörer

LÄS MER

metal x

Kostnadseffektiva metallutskrifter

LÄS MER

kontakta oss för offert & mer info

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.