markforged Mark Two

Maxad styrka med kolfiberförstärkning


kvalitet och precision

prestanda i industriell klass


MarkForged Mark Two kombinerar den unika kolfibertekniken Continuous Filament Fabrication, CFF, med hög tillförlitlighet och prestanda.

Genom att förstärka dina komponenter med kontinuerlig fiber under utskrift möjliggör Mark Two oöverträffad hållfasthet, styvhet och hållbarhet. En industriell lösning för dig som behöver egenskaper som styrka, hållfasthet och styvhet.

SMARTA MATERIAL

Utöver kolfiberkompositen Onyx skriver Mark Two ut med kontinuerlig fiber, som kolfiber, glasfiber, högtemps-glasfiber och kevlar, något som ger utskrifterna maximal styrka.

SMIDIG HANTERING

Den medföljande programvaran Eiger är utvecklad av Markforged för att optimera dina utskrifter. Att komma igång och fortsätta uppnå bästa resultat med Mark Two, är därför både enkelt och intuitivt.

STARKA UTSKRIFTER

Unibody-chassit i aluminium kombinerat med en mycket exakt konstruktion ger prestanda i industriell klass. Även printbäddens mekaniska delar är i precisionsbearbetad aluminium. En planslipad byggplatta med en magnetisk kinematisk koppling ger dig hög repeterbarhet.

CFF: Continuous Filament Fabrication


Markforgeds unika teknik för att förstärka plastdetaljer, kombinerar byggmaterialet Onyx med kontinuerliga fibrer i kol- eller glasfiber samt kevlar. Det ger en enastående styrka och gör det möjligt att tillverka ett stort utbud av applikationer.

DESIGN
Cadda upp din komponent i valfritt CAD-program, konvertera till stl-format, ladda upp din fil och välj förstärkningsfiber. Markforgeds molnbaserade programvara Eiger gör resten av jobbet.

FÖRSTÄRKNING
Den dubbla materialextruderingen i Continuous Filament Fabrication förstärker utskrifterna ett lager åt gången. Ett munstycke för byggmaterialet Onyx, och det andra för förstärkningsfiber.

KOMPONENT
Komponenter blir lika starka som traditionellt tillverkade aluminiumdelar, men över 40 procent lättare i vikt. Förstärkta komponenter kan därför enkelt ersätta maskinbearbetade verktyg.

kundcase: RESCYOU AB

HÅLLFASTA UTSKRIFTER DIREKT TILL APPLIKATION

Vad Martin Schmidmeir, CEO och ägare av RESCYOU AB, var intresserad av och kontaktade 3DVerkstan för var de industriella 3D-skrivarna från Markforged. Kraven som tekniken skulle uppfylla var professionalitet, snabbhet och att utskrifterna skulle vara redo att direkt appliceras på fordonen. Efter samtal och utvärdering landade det i Markforgeds skrivare Mark Two och Shining 3Ds scanner Einscan Pro HD.

Läs hela storyn här

MARK TWO: Material och dimensioner


Plastmaterial

Onyx

Polyamid-baserad kolfiberkomposit med små mikroskopiska kolfiber. 1,4 gånger starkare än ABS.

Böjhållfasthet 81 MPa

Draghållfasthet 36 MPa

Elasticitetsmodul 2,9 GPa


förstärkningsmaterial

Glasfiber

Böjhållfasthet 210 MPa

Draghållfasthet 590 MPa

Elasticitetsmodul 22 GPa

Kolfiber

Böjhållfasthet 470 MPa

Draghållfasthet 700 MPa

Elasticitetsmodul 51 GPa

Kevlar

Böjhållfasthet 190 MPa

Draghållfasthet 610 MPa

Elasticitetsmodul 26 GPa


Vikt
16 kg

Storlek
584 x 330 x 355 millimeter

Byggvolym
320 x 132 x 154 millimeter

Lagerhöjd
100 μm

Eiger
säker & dynamisk programvara


Eiger är en kostnadsfri, molnbaserad programvara utvecklad från grunden av Markforged. Mjukvaran gör att du enkelt kan optimera dina 3D-utskrifter, med olika alternativ för att bäst möta organisationens behov.


HÄR KAN DU LÄSA MER OM EIGER

The additive movement

Markforged har analyserat och publicerat över 100 olika applikationer från industriella företag från hela världen i en rapport med kundfall från prototyper till slutprodukter och allt däremellan. Bläddra bland applikationerna i databasen och lär dig mer om hur företagen, med hjälp av 3D-printing, förbättrat sina försörjningskedjor och höjt effektiviteten av sina tillverkningsprocesser. 

Funderar ni på att inkludera additiv tillverkning i era processer?  Utforska möjligheterna med 3D-printing genom att filtrera databasen efter industri, applikation och material för att hitta de användningsområdena som är relevanta för er och använd rapporten som beslutsunderlag i er verksamhet. 


Bläddra bland applikationerna och ladda ner rapporten här

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på Mark Two, så återkommer vi snarast.