markforged metal x

komplett lösning
för metallutskrifterMarkforged Metal X är en 3D-skrivare för metallutskrifter i material som rostfritt stål, verktygsstål och titan. Tekniken påminner om FDM, med polymertråd fylld med metallpulver som extruderas genom ett uppvärmt munstycke. Med Metal X har Markforged skapat en enkel, lättanvänd och tillgänglig lösning för metall 3D-printing.

Gå från design till funktionella metallkomponenter på under 24 timmar!


KONTAKTA OSS FÖR MER INFO, BOKNING AV DEMO ELLER OFFERT
Metallskrivaren Markforged Metal X

KOSTNADSEFFEKTIV OCH ANVÄNDARVÄNLIG tillverkning i fyra steg


Metallutskrift i fyra steg

CAD
Designa din komponent, ladda upp en stl-fil och välj material. Programvaran Eiger förenklar utskriftsförberedelsen.

UTSKRIFT
Polymertråd med inbundet metallpulver skrivs ut ett lager åt gången.

SINTRING
Utskrivna komponenter tvättas rena för att avlägsna plastfragment innan de sintras i en särskild ugn. Här smälts metallpulvret till solid metall.

KOMPONENT
Efter sintring är din komponent redo att användas. Du kan också efterbehandla din utskrift precis som vilken metalldel som helst.

Upptäck: Så funkar metal X


VIdeo: Nieka systems


innovativ metallteknik


ADAM

Markforgeds egenutvecklade teknik, ADAM, eller Atomic Diffusion Additive Manufacturing, är en kombination av extrudering och metal injection molding – ett helt nytt sätt att skriva ut i metall.


teknisk specifikation METAL X

Byggvolym: 300 x 220 x 180 mm
Lagerhöjd: 50 my
Teknik: ADAM, Atomic Diffusion Additive Manufacturing

TEKNISK SPECIFIKATION

TILLGÄNGLIGA MATERIAL


Markforged Metal X

Rostfritt stål
17-4 PH Stainless
316L Stainless (BETA)

Verktygsstål
H-13 Tool Steel
A-2 Tool Steel 
D-2 Tool Steel

Inconel
IN Alloy 625

Titan
Ti-6Al-4VB (BETA)

Koppar
Pure Copper

kostnadseffektiv metallproduktion

Metal X är extremt kostnadseffektiv i jämförelse med motsvarande metallskrivartekniker och med traditionell tillverkning, som fräsning och gjutning.

användarvänlig produktionsprocess

Tack vare Markforgeds unika metallskrivare slipper du vådlig och resurskrävande hantering av metallpulver. Byt snabbt och enkelt mellan olika material.

enklast möjliga tillverkning

Med den molnbaserade programvaran Eiger förbereder du på ett snabbt och enkelt sätt filer och utskriftshantering, för att direkt komma igång och tillverka metallkomponenter.

efterbehandling


WASH-1
Wash-1 avlägsnar bindemedlet från den utskrivna grönkroppen, som sänks ned i ett vätskebad. Den automatiserade tvättprocessen gör också grönkroppen semi-porös, vilket underlättar avbränning av eventuella spår av bindemedel i sintringsugnen.

Storlek: 609 x 685 x 1067 millimeter
Tvättvolym: 18 356 cm3


Teknisk specifikation

SINTER-2
Markforged Sinter-2 har en arbetsvolym på 22 283 cm3, vilket matchar byggvolymen i Metal X.r. Sinter-2 sintrar Metal X-grönkroppar till full densitet.

Storlek: 1778 x 1016 x 1270 millimeter
Arbetsvolym: 22 283 cm3
Maxtemperatur: 1300° C


Teknisk specifikation
säkerhetsinfo

EIGER


Med automatisk versionskontroll, hantering av flera skrivare i realtid och molnbaserade verktyg för samarbete, är Eiger en av världens mest avancerade mjukvaror för 3D-utskrift.
Eiger är utvecklad från grunden för att förenkla tillverkningsprocessen och gör det möjligt att skriva ut i plast, komposit och metall direkt från webbläsaren. Det krävs inga specifika förkunskaper för att kunna hantera Eiger, vem som helst kan starta igång en utskrift.


MER INFO OM EIGER

THE METAL X CHALLENGE 2021

Together with Markforged, we at 3DVerkstan hosted a technical design competition aimed at Swedish university students. The challenge was to create a functional and innovative 3D-designed model suitable for printing in a Metal X, with Markforgeds ADAM-technology.

Meet all the talented finalists and their designs here. 

The additive movement

EN RAPPORT MED HÖG RELEVANS SOM GER GRUND FÖR beslutsunderlag i er verksamhet.

Markforged har analyserat och publicerat över 100 olika applikationer från industriella företag från hela världen. Denna rapport presenterar allt från kundfall, prototyper till slutprodukter och allt däremellan. Bläddra bland applikationerna i databasen och lär dig hur företag med hjälp av 3D-printing, förbättrat sina försörjningskedjor och höjt effektiviteten av sina tillverkningsprocesser. 

Funderar ni på att inkludera additiv tillverkning i era processer?  Utforska möjligheterna med 3D-printing genom att filtrera databasen efter industri, applikation och material för att hitta de användningsområden som är relevanta för er och använd rapporten som beslutsunderlag i er verksamhet. 

Bläddra bland applikationerna och ladda ner rapporten här

kontakta oss för offert & mer info

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.