metal x
komplett lösning
för metallutskrifter


Metal X är en helt ny typ av 3d-skrivare för metallutskrifter i material som rostfritt stål, aluminium och titan. Skrivaren använder metallpulver fixerat i en polymermatris. Tekniken påminner om extrudering, där polymermaterialet deponeras genom ett uppvärmt munstycke. Med Metal X har Markforged skapat en enkel och lättanvänd metallskrivare, där du kan gå från design till funktionella metallkomponenter på under 24 timmar.


begär offert
mer information
Metallskrivaren Markforged Metal X

kostnadseffektiv metallproduktion

Metal X är upp till tio gånger mer kostnadseffektiv jämfört med motsvarande metallskrivartekniker. Jämför du med traditionell tillverkning, som fräsning och gjutning, är Metal X upp till 100 gånger mer kostnadseffektiv.

enklast möjliga tillverkning

Den molnbaserade programvaran för filförberedelse och utskriftshantering, Eiger, det pekskärmsbaserade gränssnittet och den automatiska materialspårningen gör att du snabbt och enkelt kan komma igång och tillverka metallkomponenter.

innovativ metallteknik


ADAM

Markforgeds egenutvecklade teknik, ADAM, eller Atomic Diffusion Additive Manufacturing, är en kombination av extrudering och metal injection molding – ett helt nytt sätt att skriva ut i metall.

teknisk specifikation

Byggvolym: 300 x 220 x 180 mm
Lagerhöjd: 50 my
Teknik: ADAM, Atomic Diffusion Additive Manufacturing

TEKNISK SPECIFIKATION

MATERIAL

Markforged Metal X

Rostfritt stål
17-4 Stainless Steel
316L Stainless Steel

Aluminium
6061 Aluminum
7075 Aluminum

Inconel
IN Alloy 625

Verktygsstål
A-2 Tool Steel
D-2 Tool Steel

Titan
Ti-6Al-4VB

tillverkning i fyra steg


Metallutskrift i fyra steg

CAD
Cadda din komponent, ladda upp en stl-fil och välj material. Med programvaran Eiger får du rätt stöd som förenklar utskrifterna.

UTSKRIFT
Metallpulver i polymerstavar skrivs ut ett lager åt gången. Alla komponenter skalas upp för att kompenserna för krympning i sintringsugnen.

SINTRING
Utskrivna komponenter tvättas rena för att avlägsna plastfragment innan de sintras i en särskild ugn. Här smälts metallpulvret till solid metall.

KOMPONENT
Efter sintring är din komponent redo att användas. Du kan också efterbehandla din komponent, precis som vilken metalldel som helst.

efterbehandling


SINTER-1
Markforged Sinter-1 är en högpresterande och kostnadseffektiv sintringsugn. Arbetsvolymen är på 4760 kubikcentimeter och sintrar grönkroppar till nästan 100 procents densitet.  Lämpar sig bäst för små till medelstora volymer.

Storlek: 1067 x 483 x 406 millimeter
Arbetsvolym: 4760 cm3
Maxtemperatur: 1300° C


DATABLAD

SINTER-2
Markforgeds arbetshäst har en arbetsvolym på 22 283 cm3, vilket matchar Sinter-2 byggvolymen i Metal X. Det här är en lämplig lösning för större delar eller stora produktionsvolymer. Sinter-2 sintrar grönkroppar till full densitet.

Storlek: 1778 x 1016 1270 millimeter
Arbetsvolym: 22 283 cm3
Maxtemperatur: 1300° C


DATABLAD

WASH-1
Wash-1 avlägsnar bindemedlet från den utskrivna grönkroppen, som sänks ned i ett vätskebad. Den automatiserade tvättprocessen gör också grönkroppen semi-porös, vilket underlättar avbränning av eventuella spår av bindemedel i sintringsugnen.

Storlek: 609 x 685 x 1067 millimeter
Tvättvolym: 18 356 cm3


DATABLAD

EIGER


Med automatisk versionskontroll, hantering av flera skrivare i realtid och molnbaserade verktyg för samarbete, är Eiger världens mest avancerade mjukvaror för 3d-utskrift. Eiger är utvecklad från grunden för att förenkla tillverkningsprocessen och gör det möjligt att skriva ut i plast, komposit och metall direkt från webbläsaren.


MER INFO OM EIGER

    kontakta oss för offert & mer info

    Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.