craftbot flow generation
PÅLITLIGA OCH ANVÄNDARVÄNLIGA
MED 5 ÅRS GARANTI

Den nya generationens skrivare från CraftBot – Flow och Flow IDEX, är robusta och kraftfulla skrivare, framtagna för enkelt handhavande. Flow-skrivarna är de perfekta instegsalternativen för skolor eller ingenjörer i behov av enklare prototyputskrifter.


Från 27 340 13 670 SEK


TILL WEBSHOP

prestanda med ett eller två skrivarhuvuden


Skrivarhuvudet i Flow Generation är mestadels tillverkat  i metall vilket innebär att det inte har några slitagedelar i plast som behöver bytas ut med jämna mellanrum. Huvudet förhindrar effektivt smält plast från att täppa igen munstycket.  Hotenden klarar temperaturer på upp till 300 grader. 

CraftBot Flow IDEX är utrustad med två separata skrivarhuvuden vilket möjliggör utskrifter med två material. Skriv ut med två färger eller med det vattenlösliga stödmaterialet PVA för prototyper med mer komplexa geometrier. IDEX-designen innebär även att skrivaren klarar parallella spegelutskrifter på byggplattan. Detta är något som kraftigt ökar produktionskapaciteten.

INBYGGD FILAMENTÖVERVAKNING


Övervakningssystemet identifierar problem med matningen av filament och försöker lösa vissa problem på egen hand under utskrift. Systemet kan effektivt förhindra vanliga problem såsom clogging, grinding och slipping. De elektriska och mekaniska komponenterna som övervakar filamentmatningen är alla inbyggda i skrivarhuvudet, detta ger snabba responstider vid eventuella problem.

Om materialet skulle ta slut eller om filamentet skulle fastna under en utskrift, kan systemet meddela användaren genom att skicka en notifikation. Du behöver inte oroa dig över att få börja om en lång utskrift vid problem, utskriften återupptar utskriften där den avbröts.

FÖRENKLAD KALIBRERING


Skrivaren är försedd med automatisk kalibrering av XY-axlarna, IDEX-skrivarna är dessutom utrustade med elektroniskt assisterande Z-kalibrering. Den användarvänliga kalibreringen säkerställer maximal utskriftskvalitet och besparar den tidskrävande processen att kalibrera manuellt.

Den uppvärmda byggplattan av formstabilt härdat glas har ett topplager av flexibelt stål som kan avlägsnas och böjas för att underlätta vid borttagning av utskrifter, även för väldigt plana modeller. Stålplattan är täckt med Kapton-tejp som garanterar bra vidhäftning för de flesta materialen.

FLOW


TEKNIK

Direktmatad singel extruder

DIMENSIONER

485 x 400 x 540 mm
Vikt: 28 kg

BYGGVOLYM

300 x 200 x 250 mm

KÖP HÄR

FLOW XL


TEKNIK

Direktmatad singel extruder

DIMENSIONER

485 x 400 x 790 mm
Vikt: 35 kg

BYGGVOLYM

300 x 200 x 500 mm

KÖP HÄR

FLOW IDEX XL


TEKNIK

Direktmatade dubbla extruders

DIMENSIONER

635 x 450 x 790 mm
Vikt: 36 kg

BYGGVOLYM

425 x 250 x 500 mm

KÖP HÄR

FLOW IDEX


TEKNIK

Direktmatade dubbla extruders

DIMENSIONER

635 x 450 x 540 mm
Vikt: 35 kg

BYGGVOLYM

425 x 250 x 250 mm

KÖP HÄR

TEMPERATUR

Nozzle: 180-300 °C
Byggplatta: 30-110°C

UPPLÖSNING

Lagerhöjd: 50 mikron
Nozzles: 0,25 / 0,4 / 0,6 / 0,8

MATERIAL

Öppet materialsystem
Filamentdiameter: 1,75 mm

ANSLUTNINGAR

USB
WI-FI

GARANTI

5 år eller 5000 utskriftstimmar

VIDEO: INTRODUCING FLOW GENERATION SKRIVARE

VIDEO: KALIBRERA OCH BÖRJA PRINTA

STABIL OCH SMIDIG KONSTRUKTION


CraftBot Flow huserar i ett kraftigt metallchassi med robusta extruderade aluminiumprofiler längs Z-axeln. Skrivaren tillverkas med kvalitetssäkrade komponenter från Europa och har ett stabilt metallchassi, vilket gör modellen otroligt driftsäker. 

Det tysta motorkontrollsystemet kombinerat med det stadiga chassit minimerar störande ljud. Linjärlager med väldigt mjuk manövrering och stabil konstruktion ger utskrifter med en högre noggrannhet, ytfinish och garanterar hög driftsäkerhet.

PLUG AND PLAY


Du kan börja skriva ut med CraftBot Flow direkt när du tagit ut den ur kartongen. Användarvänligheten för de som inte tidigare arbetat med 3D-skrivare kan ses i de logiska menyalternativen och den stora pekskärmen. Skrivaren har smidiga funktioner för temperatur, utskriftshastighet och start/stopp, som kan användas för att göra finjusteringar under en utskrift.

Precis som de övriga CraftBot-modellerna sparas information om pågående utskrift och kan återuppta ett jobb efter ett strömavbrott. Under utskrift ändrar LCD-skärmen färg beroende på hur långt den har kommit i utskriftsprocessen.

CraftBot Flow levereras med den egna mjukvaran CraftWare, ett anpassat program där 3D-filer förbereds inför utskrift. Filöverföringen till 3D-skrivaren sker genom en USB-port eller WIFI-överföring.

MILJÖANPASSNING SOM TILLVAL


I öppna miljöer eller trånga utrymmen, kan det vara bra att kapsla in 3D-skrivare med dörr, kåpa och fläktsystem för luftfiltrering. Inkapslingen är även ljudreducerande och skapar bättre temperaturförhållanden när du skriver ut i ABS.

Som tillval till CraftBot Flow finns en toppkåpa med HEPA-och kolfilter som effektivt tar hand om luftburna mikroskopiska partiklar. Du kan även välja till låsbara frontdörrar i plexiglas.

KÖP TILLBEHÖR HÄR

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om Craftbot eller begära offert, så återkommer vi snarast.