craftbot XL
STOR BYGGVOLYM. ROBUST. KOSTNADSEFFEKTIV.

Den perfekta instegsmodellen för skolor, makerspaces eller ingenjörer i behov av stora 3d-utskrifter. Craftbot XL har en byggvolym på hela 200 x 300 x 440 millimeter, vilket är unikt för sin prisklass. Till skillnad från den mindre modellen Craftbot Plus har XL-modellen linjärlager som ger högre precision.


PRIS: 19 740 SEK


FÖRETAGSLEASING FRÅN 550 SEK / MÅN


till webshop

plug and play


CraftBot XL går att använda direkt när den tagits ur kartongen och redan efter några minuter navigerar du med enkelhet den tydligt strukturerade touchskärmen. Med välstrukturerade inställningar och steg för steg-guider direkt i displayen är den enkel att hantera.

Skulle strömmen gå eller USB-minnet ryckas ut kan CraftBot-skrivare till skillnad från de flesta andra skrivare återuppta printen efter uppstart. Skrivaren har smidiga funktioner för temperatur, utskriftshastighet och start/stopp, som kan användas för att göra finjusteringar under en utskrift.

utskrifter som är bäst i test


Tack vare den extremt robusta konstruktionen och väl valda komponenter påverkas CraftBot XL oerhört lite av vibrationer som hos andra skrivare i prisklassen är ett vanligt problem. Tillsammans med ett välfungerande fläktsystem har skrivaren en imponerande och pålitlig utskriftskvalitét. CraftBot XL använder linjärlager för byggplattan vilket motverkar vibrationer trots hög bygghöjd.

Craftbot XL använder ett skrivhuvud och har en mycket stor byggvolym för sin prisklass (200 x 300 x 440 millimeter).

TEKNISK SPECIFIKATION


TEKNIk

Fused Filament Fabrication(FFF)

TEMPERATUR

Nozzle: 180-260 °C
Byggplatta: 50-110°C

DIMENSIONER

XYZ: 490 x 360 x 640 mm
Vikt: 21,1 kg

MATERIAL

Öppet materialsystem
Filamentdiameter 1,75 mm

UPPLÖSNING

Lagerhöjd: 300 – 50 mikron
Nozzles: 0,25 / 0,4 / 0,6 / 0,8

ANSLUTNINGAR

USB, WiFi

öppet materialsystem


Craftbot XL har ett öppet materialsystem, vilket ger dig stor valfrihet i vilka material du vill använda. Skrivaren använder sig av filamentdiametern 1.75mm som fungerar med tex PLA, ABS, HIPS, PET och Nylon.

Skrivaren har dessutom en uppvärmd byggplattform med en avtagbar byggplatta som gör att du smidigt får loss dina utskrifter.

miljöanpassning som tillval


I öppna miljöer eller trånga utrymmen, kan det vara bra att kapsla in 3d-skrivare med dörr, kåpa och fläktsystem för luftfiltrering. Inkapslingen är även ljudreducerande och skapar bättre temperaturförhållanden när du skriver ut i ABS.

Som tillval till CraftBot XL finns en toppkåpa med HEPA-och kolfilter som effektivt tar hand om luftburna mikroskopiska partiklar. Du kan även välja till låsbara frontdörrar i plexiglas.


köp tillbehör här

programvara


CraftBot 3 levereras med CraftWare, ett kostnadsfritt program för att förbereda 3d-filer för utskrift och för att kontrollera 3d-skrivaren. Vid filförberedelse inför utskrift kan valfri så kallad “slicer” används (där stl-filerna delas upp i lager).
Filöverföringen till 3d-skrivaren sker genom en USB-port eller WIFI-överföring med appar för iOS och Android-enheter.

CRAFTBOT FLOW
NYA GENERATIONENS CRAFTBOT


läs mer

CRAFTBOT PLUS
ANVÄNDARVÄNLIG. ROBUST. SÄKER.


läs mer

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter om du vill ha mer information om Craftbot eller begära offert, så återkommer vi snarast.