craftbot 3
STORA, KOSTNADSEFFEKTIVA UTSKRIFTER

CraftBot 3 är ett bra instegsalternativ för skolor eller ingenjörer i behov av enklare prototyputskrifter i flera material eller mer komplexa geometrier. CraftBot 3 var den första skrivaren på marknaden med ett inbyggt filamentövervakningssystem.


PRIS: 22 252 SEK


FÖRETAGSLEASING FRÅN 637 SEK / MÅN


TILL WEBSHOP

prestanda med två skrivhuvuden


CraftBot 3 möjliggör utskrift i två material. Skriv ut med två färger eller med det vattenlösliga stödmaterialet PVA för prototyper med mer komplexa geometrier.
Lösningen är designad med två separata extruderingshuvuden, vilket möjliggör spegelutskrifter på byggplattan samtidigt, något som fördubblar produktionskapaciteten.

FILAMENTÖVERVAKNING


CraftBot 3 var den första skrivaren på marknaden med ett inbyggt filamentövervakningssystem. Systemet förenklar kontroll av filamentflödet och underhåll av utskrifter på avstånd.

Övervakningssystemet identifierar problem med matningen av filament och försöker lösa vissa problem på egen hand under utskrift. Till exempel kan systemet lösa eventuell kloggning av munstycken under utskrift. Om materialet skulle ta slut eller om filamentet skulle fastna under en utskrift, kan systemet meddela användaren genom att skicka ett e-mail och skicka en notifikation via Craftbot appen. Du behöver inte oroa dig över att få börja om en lång utskrift vid problem, utskriften ska kunna fortsätta där den stannade.
CraftBot-appen kan laddas ner på App Store eller Play Store och behöver kopplas upp mot samma wifi-nätverk som skrivaren.


ÖPPET MATERIALSYSTEM


CraftBot Plus har ett öppet materialsystem, vilket ger dig stor valfrihet i vilka material du vill använda. Skrivaren använder sig av filamentdiametern 1.75mm som fungerar med tex PLA, ABS, HIPS, PET och Nylon.

Skrivaren har dessutom en uppvärmd byggplattform med en avtagbar byggplatta som gör att du smidigt får loss dina utskrifter.

TEKNISK SPECIFIKATION


TEKNIK

Fused Filament Fabrication(FFF)

TEMPERATUR

Nozzle: 180-300 °C
Byggplatta: 50-110°C

DIMENSIONER

570 x 440 x 490 mm
Vikt: 32 kg

MATERIAL

Öppet materialsystem
Filamentdiameter 1,75 mm
Filamentövervakning

UPPLÖSNING

Lagerhöjd: 300 – 50 mikron
Nozzles: 0,25 / 0,4 / 0,6 / 0,8

ANSLUTNINGAR

USB, WiFi


BYGGVOLYM

CraftBot 3 har en stor byggvolym för sin prisklass och två skrivhuvuden. Se nedan för den totala utskriftsvolymen för olika utskriftsinställningar.

Två skrivhuvuden:
270 x 250 x 205 mm

Ett skrivhuvud:
322 x 250 x 250 mm

Utskrift av två modeller samtidigt med två skrivhuvuden:
187 x 250 x 250 mm

PLUG AND PLAY


Du kan börja skriva ut med CraftBot 3 direkt när du tagit ut den ur kartongen. Användarvänligheten för de som inte tidigare arbetat med 3d-skrivare kan ses i de logiska menyalternativen och den stora pekskärmen. Skrivaren har smidiga funktioner för temperatur, utskriftshastighet och start/stopp, som kan användas för att göra finjusteringar under en utskrift.

Precis som de övriga CraftBot-modellerna sparas information om pågående utskrift och kan återuppta ett jobb efter ett strömavbrott. Under utskrift ändrar LCD-skärmen färg beroende på hur långt den har kommit i utskriftsprocessen.

STABIL OCH SMIDIG KONSTRUKTION


CraftBot 3 är tillverkad med en avtagbar x/y-axelenhet för att enkelt kunna underhålla systemet samt ett nytt kulskruv- och skensystem som ger utskrifter med en högre noggrannhet och ytfinish.

För att minska antalet slitagedelar i skrivhuvudet så har hotenden en så kallad ”full metal hotend”-lösning. Det innebär att den inte har några slitagedelar i teflon som behöver bytas ut med jämna mellanrum. Hotenden klarar temperaturer på upp till 300 grader. Den har även ett nytt tystare motorkontrollsystem.

Skrivaren tillverkas med kvalitetssäkrade komponenter från Europa och har ett stabilt metallchassi, vilket gör modellen otroligt driftsäker.

MILJÖANPASSNING SOM TILLVAL


I öppna miljöer eller trånga utrymmen, kan det vara bra att kapsla in 3d-skrivare med dörr, kåpa och fläktsystem för luftfiltrering. Inkapslingen är även ljudreducerande och skapar bättre temperaturförhållanden när du skriver ut i ABS.

Som tillval till CraftBot 3 finns en toppkåpa med HEPA-och kolfilter som effektivt tar hand om luftburna mikroskopiska partiklar. Du kan även välja till låsbara frontdörrar i plexiglas.


KÖP TILLBEHÖR HÄR

programvara


CraftBot 3 levereras med CraftWare, ett kostnadsfritt program för att förbereda 3d-filer för utskrift och för att kontrollera 3d-skrivaren. Vid filförberedelse inför utskrift kan valfri så kallad “slicer” används (där stl-filerna delas upp i lager).
Filöverföringen till 3d-skrivaren sker genom en USB-port eller WIFI-överföring med appar för iOS och Android-enheter.

CRAFTBOT PLUS
ANVÄNDARVÄNLIG. ROBUST. SÄKER.


LÄS MER

CRAFTBOT XL
STOR BYGGVOLYM. ROBUST. KOSTNADSEFFEKTIV.


LÄS MER

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan och välj 3d-skrivarmodell om du vill ha mer information om eller begära offert, så återkommer vi snarast.