craftbot 3
INSTEGSSKRIVARE MED TVÅ SKRIVHUVUDEN

Ett bra instegsalternativ för skolor eller ingenjörer i behov av enklare prototyputskrifter i flera material eller mer komplexa geometrier som kräver stödmaterial. Skrivaren har smidiga funktioner för temperatur, utskriftshastighet och start/stopp och CraftBot 3 var den första skrivaren på marknaden med ett inbyggt filamentövervakningssystem.


KÖP NUKONTAKTA OSS ELLER BEGÄR OFFERT

FRÅN 20 300 SEK

FÖRETAGSLEASING FRÅN 605 SEK / MÅN

prestanda med två skrivhuvuden


Med CraftBot 3 kan du skriva ut i två material. Skriv ut med två färger eller med det vattenlösliga stödmaterialet PVA för prototyper med mer komplexa geometrier. Lösningen är utvecklad med två separata skrivhuvuden, vilket även möjliggör spegelutskrifter på två platser på byggplattan samtidigt. Därmed kan två identiska utskrifter skrivas ut parallellt, något som fördubblar produktionskapaciteten.

STORA, KOSTNADSEFFEKTIVA UTSKRIFTER


CraftBot 3 har en stor byggvolym för sin prisklass och två skrivhuvuden. Se nedan för den totala utskriftsvolymen för olika utskriftsinställningar.

Två skrivhuvuden:
27 x 25 x 25 cm

Ett skrivhuvud:
32,2 x 25 x 25 cm

Utskrift av två modeller samtidigt med två skrivhuvuden:
18,7 x 25 x 25 cm

Filamentdiameter 1.75 mm

PLUG AND PLAY


Du kan börja skriva ut med CraftBot 3 direkt när du tagit ut den ur kartongen. Användarvänligheten för de som inte tidigare arbetat med 3d-skrivare kan ses i de logiska menyalternativen och den stora pekskärmen. Skrivaren har smidiga funktioner för temperatur, utskriftshastighet och start/stopp, som kan användas för att göra finjusteringar under en utskrift.

Precis som de övriga CraftBot-modellerna sparas information om pågående utskrift och kan återuppta ett jobb efter ett strömavbrott. Under utskrift ändrar LCD-skärmen färg beroende på hur långt den har kommit i utskriftsprocessen.

FILAMENTÖVERVAKNING


CraftBot 3 var den första skrivaren på marknaden med ett inbyggt filamentövervakningssystem. Systemet möjliggör kontroll av filamentflödet och fjärrövervakning av utskrifter.

Övervakningssystemet identifierar bland annat problem med matningen av filament och försöker lösa vissa problem på egen hand under utskrift. Till exempel kan systemet lösa eventuell kloggning av munstycken under utskrift. Om materialet skulle ta slut eller om filamentet skulle fastna under en utskrift, kan systemet meddela användaren genom att skicka ett e-postmeddelande eller notis i CraftBots app. CraftBot-appen kan laddas ner på App Store eller Play Store och behöver kopplas upp mot samma wifi-nätverk som skrivaren.

MILJÖANPASSNING SOM TILLVAL


I miljöer som skolor och tekniksalar eller trånga utrymmen, kan det vara bra att kapsla in sina 3d-skrivare med dörr, kåpa och filter. Inkapslingen är även ljudreducerande och skapar bättre temperaturförhållanden när du skriver ut i ABS. Som tillval till CraftBot 3 finns en toppkåpa med HEPA-och kolfilter som effektivt tar hand om luftburna mikroskopiska partiklar. Du kan även välja till låsbara frontdörrar i plexiglas.


KÖP TILLBEHÖR HÄR

SMART KONSTRUKTION


  • CraftBot 3 är tillverkad med en avtagbar x/y-axelenhet för att enkelt kunna underhålla systemet.
  • Ett nytt kulskruv- och skensystem ger utskrifter med en högre noggrannhet och ytfinish.
  • Ett nytt tystare motorkontrollsystem.


För att minska antalet slitagedelar i skrivhuvudet så har hotenden en så kallad “full metal hotend”-lösning. Det innebär att den inte har några slitagedelar i teflon som behöver bytas ut med jämna mellanrum. Hotenden klarar temperaturer på upp till 300 grader.

programvara


CraftBot 3 levereras med programvaran CraftWare, ett kostnadsfritt program för att förbereda 3d-filer för utskrift och för att kontrollera 3d-skrivaren. Vid filförberedelse inför utskrift kan valfri så kallad “slicer” används (där stl-filerna delas upp i lager).


Filöverföringen till 3d-skrivaren sker genom en USB-port på framsidan av skrivaren eller WIFI-överföring med appar för iOS- och Android-enheter.

CRAFTBOT PLUS
ANVÄNDARVÄNLIG. ROBUST. MILJÖANPASSAD.


LÄS MER

CRAFTBOT XL
STOR BYGGVOLYM. ROBUST. KOSTNADSEFFEKTIV.


LÄS MER

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan och välj 3d-skrivarmodell om du vill ha mer information om eller begära offert, så återkommer vi snarast.