3d-skrivartekniken gör intåg i underhållsbranschen

Stora företag som GE Aviation, Ford, Siemens och Adidas har framgångsrikt använt additiv tillverkning, eller 3d-skrivarteknik, i flera år. Tekniken hjälper dem i allt från produktutveckling till serietillverkning. I underhållsbranschen har användningen av 3d-skrivare ännu inte kommit så långt. Men potentialen är enorm. Några av de främsta vinsterna är ökad tillgänglighet, kostnadsbesparingar och möjligheten att skräddarsy komponenter för specifika behov.

Underhållsmässan i Göteborg den 13-16 mars får du chansen att lära dig mer om denna spännande teknik och hur den används. I montern Additiv tillverkning samlar vi fyra utställare som har med lösningar för utskrifter i plast eller metall, digitalisering, 3d-scanning och kvalitetssäkring.

3DVerkstan kommer tillsammans med Göteborgsföretaget MLT Maskin & laserteknik att visa ett komplett arbetsflöde för så kallad reverse engineering, med 3d-scanning av reservdel, CAD-design och slutligen utskrift i 3d-skrivare. I montern förklarar vi också hur digitalisering av reservdelar för digital lagerhållning ger vinster som ökad tillgänglighet och kostnadsbesparingar. Vi ger också tips och råd om vilken typ av utrustning och programvara man behöver för att komma igång med additiv tillverkning av reservdelar.

För 3d-scanning och CAD står MLT, som är återförsäljare av Creaforms 3d-scannerlösningar, och för 3d-utskrifterna står 3DVerkstan, nordisk distributör för 3d-skrivartillverkarna Ultimaker och Formlabs.

Tyska 3d-skrivartillverkaren EOS kommer att ge en överblick över industriell 3d-skrivarteknik med polymer- och metallmaterial och de fördelar som teknikerna innebär för er verksamhet. I montern ser du prov på hur företag använder tekniken, utskriftsprover, samt möter EOS additiva experter, som berättar mer om sina erfarenheter om potentialen med additiv tillverkningsteknik.

Siemens är en innovativ aktör på många marknader och är pådrivande i digitaliseringen av tillverkningsteknik. Svenska Siemens Industrial Turbomachinery visar hur de använder additiv teknik i form av industriella metall-3d-skrivare för att reparera komponenter som sitter i gasturbiner. Tekniken kallas lasersmältning, eller Selective Laser Melting. För ändamålet har företaget byggt en imponerande produktionsenhet i Finspång i Östergötland.

3DVerkstan och övriga utställare ställer ut i Additiv tillverkning-sektionen i monter A01:72.

Registrera dig här


Jag vill veta mer om 3d-skrivare för tillverkningsindustri

Reservdelar, prototyper och produktionsverktyg är bara några av användningsområdena för våra 3d-skrivare. Kontakta oss, så berättar vi mer om hur ditt företag kan dra nytta av våra smarta lösningar.

[contact-form-7 id=”14104″ title=”3d-skrivare för tillverkningsindustri”]