Nya material från MarkForged

Lotta Lindblad Markforged, Material


MarkForged har i dagarna presenterat riktigt spännande materialnyheter med fokus på styrka.

Samtliga tre material kommer att finnas för leverans från oss under maj.

NYLON WHITE
När det gäller kompositer så har MarkForged släppt ett nytt nylon-material som ersätter Tough Nylon. Det nya materialet kallas Nylon White och har den stora fördelen att det går att printa i samma printhuvud som du annars printar Onyx med. Nylon white utlovar snyggare utskrifter som ska vara både styvare och starkare och inte lika fuktkänsligt som sin föregångare. Nylon White går att färga och är självklart möjligt att förstärka med kontinuerlig fiberförstärkning.

Nylon White kommer vara kompatibelt med MarkForged Mark Two samt X7.

ONYX FR
En annan väldigt intressant utveckling av Onyx-materialet är Onyx FR.
FR står för Flame Retardant och är UL94 V-0 klassat ner till 3mm tjocklek, vilket innebär att materialet är självslocknande.
Onyx FR kommer vara kompatibelt med samtliga skrivare i industriserien från MarkForged och öppnar upp för många intressanta applikationsområden, främst inom flygindustri, försvar och bilindustri.

Snart kommer A-2 VERKTYGSSTÅL
Till MarkForged Metal X system som hittills har röjt ett enormt intresse hos oss på 3DVerkstan släpps snart A2, ett verktygsstål optimerat för en kombination av hög seghet och upp till 58HRC hårdhet. Sedan tidigare finns H13, ett medelhårt verktygsstål optimerat för höga arbetstemperaturer, samt Stainless 17-4.


dela denna nyhet